Мобилно меню

26-годишен бе осъден за кражба на мотоциклет

Инкриминираното имущество е оценено на обща стойност около 1000 лева
26-годишен бе осъден за кражба на мотоциклет
49

 

26-годишен бе осъден от Районен съд – Варна за извършена кражба на мотоциклет.

Кражбата е извършена през нощта на 27-ми срещу 28 април 2022 година. Докато бил на гости в квартал "Владиславово", подсъдимият отишъл до магазин да си купи цигари и забелязал под една тераса на блок мотоциклет “Хонда”, заключен с верига и катинар. Той взел от дома на своя познат отвертка и вече след полунощ, когато тръгнал да се прибира с помощта на отвертката разбил катинара и успял да отключи таблото и да запали мотора.  След като се прибрал подсъдимият свалил пластмасовите кори на чуждия мотоциклет, карал го няколко дни, като междувременно го пребоядисал, подменил седалката и ауспуха.

По подаден сигнал за кражбата от пострадалия собственик, полицейски служители около седмица по-късно задържали извършителя, в момент докато отново ремонтирал чуждия мотор. Инкриминираното имущество е оценено на обща стойност за около 1000 лева.

Районен съд - Варна  групира наложеното наказание за конкретната кражба с наложени на 26-годишния подсъдим наказания по влезли в сила предходни съдебни актове, като определи той да изтърпи най-тежкото от тях – една година лишаване от свобода, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от 3 години.       

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

2023 © Варна е / снимката е илюстративна

Задържаха извършителите на две взломни кражби

По случаите са образувани досъдебни производства
Задържаха извършителите на две взломни кражби
86

Служители на Четвърто РУ към ОД на МВР – Варна са разкрили и задържали извършителите на две взломни кражби в морския град.

В събота, няколко часа след подаване на сигнала, е задържан 26-годишен криминално проявен варненец, който, според първоначалната информация, проникнал в двора на къща в областния град, чрез срязване на оградната мрежа и е извършил кражба на 2 торби с гаечни ключове, отвертки, 4 автомобилни гуми с джанти и други вещи.  Образувано е досъдебно производство по случая.

Друга взломна кражба извършена в кв. „Аспарухово“ и станала дни по-рано, са разкрили полицаите от същото полицейско управление. 26-годишен варненец е проникнал в жилище, чрез взломяване на прозорец и е отнел бензинов трион, винтоверт, пистолет за горещ въздух, велосипед, куфар с инструменти, ъглошлайф и верижен трион. Инкриминираните вещи са намерени и приложени към образуваното досъдебно производство.

2023 © Варна е