Мобилно меню

41-годишен варненец задигна велосипед и прахосмукачка

27-годишен откраднал спиртни напитки от супермаркет в морската столица
41-годишен варненец задигна велосипед и прахосмукачка

Двама криминално проявени са задържани, след като извършили нови кражби във Варна. 

41-годишен - добре познат на служителите на реда и осъждан, е задържан след като според събраните до момента данни, в сряда проникнал в подземен гараж в централната част на града и от там е откраднал велосипед и прахосмукачка. Мъжът е заловен от служителите на Първо РУ. По случая е образувано досъдебно производство и събраните материали са предадени на прокуратурата, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна. 

Същата съдба е сполетяла и друг варненец - 27-годишен, известен на МВР и осъждан, който в понеделник е откраднал спиртни напитки от супермаркет. Светкавичната реакция на екип на Първо РУ е довела до установяване на извършителя и задържането му за срок до 24 часа.

2024 © Варна е
Още по темата: Варна Полиция МВР Кражба
Още по темата: Варна Полиция МВР Кражба

Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

Бил обявен за международно издирване през 2017 година
Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

35-годишен жител на Русе, обявен за международно издирване с червена бюлетина през 2017 г. е задържан в курорта Златни пясъци вчера по обяд.

В Специализираната полицейска операция участвали Служители на сектор „Издирване“ от Главната дирекция „Национална полиция“, съвместно с колегите си в ОДМВР Варна и ОДМВР Русе.

До момента на задържане, осъденият се е укривал успешно от служителите на реда в продължение на 7 години. Срещу него има наложена (задочно) мярка „Лишаване от свобода“ в размер на седем години, заради извършени от него престъпления по чл. 142, ал.3, т.3 от НК, касаещо отвличане.

Мъжът е предаден в затвора във Варна, в изпълнение на наложеното му наказание, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна