Мобилно меню

50 нови пистолета получиха варненските полицаи

Служебните оръжия бяха връчени от заместник-министъра на вътрешните работи Николай Николов
50 нови пистолета получиха варненските полицаи
34

Областната дирекция на МВР във Варна получи 50 нови бойни, полуавтоматични пистолета "Валтер". Оръжията бяха връчени от заместник-министъра на вътрешните работи Николай Николов. Той благодари за безупречната работа на служителите на ОД на МВР - Варна и увери, че ръководството на ведомството ще продължи с доставката на ново оборудване, което да даде възможност на пазителите на реда да добият нужното самочувствие.

Късоцевното оръжие бе разпределено в различни сектори в отдел „Охранителна полиция“, както и в Районните управления, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

На срещата със заместник-министъра на вътрешните работи са дискутирани и въпроси, свързани с техническото и материално осигуряване на Дирекцията, както и криминогенната обстановка на територията на областта и пътния травматизъм.

2023 © Варна е / снимка: МВР - Варна

Задържаха извършителите на две взломни кражби

По случаите са образувани досъдебни производства
Задържаха извършителите на две взломни кражби
66

Служители на Четвърто РУ към ОД на МВР – Варна са разкрили и задържали извършителите на две взломни кражби в морския град.

В събота, няколко часа след подаване на сигнала, е задържан 26-годишен криминално проявен варненец, който, според първоначалната информация, проникнал в двора на къща в областния град, чрез срязване на оградната мрежа и е извършил кражба на 2 торби с гаечни ключове, отвертки, 4 автомобилни гуми с джанти и други вещи.  Образувано е досъдебно производство по случая.

Друга взломна кражба извършена в кв. „Аспарухово“ и станала дни по-рано, са разкрили полицаите от същото полицейско управление. 26-годишен варненец е проникнал в жилище, чрез взломяване на прозорец и е отнел бензинов трион, винтоверт, пистолет за горещ въздух, велосипед, куфар с инструменти, ъглошлайф и верижен трион. Инкриминираните вещи са намерени и приложени към образуваното досъдебно производство.

2023 © Варна е