Мобилно меню

50 нови пистолета получиха варненските полицаи

Служебните оръжия бяха връчени от заместник-министъра на вътрешните работи Николай Николов
50 нови пистолета получиха варненските полицаи

Областната дирекция на МВР във Варна получи 50 нови бойни, полуавтоматични пистолета "Валтер". Оръжията бяха връчени от заместник-министъра на вътрешните работи Николай Николов. Той благодари за безупречната работа на служителите на ОД на МВР - Варна и увери, че ръководството на ведомството ще продължи с доставката на ново оборудване, което да даде възможност на пазителите на реда да добият нужното самочувствие.

Късоцевното оръжие бе разпределено в различни сектори в отдел „Охранителна полиция“, както и в Районните управления, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

На срещата със заместник-министъра на вътрешните работи са дискутирани и въпроси, свързани с техническото и материално осигуряване на Дирекцията, както и криминогенната обстановка на територията на областта и пътния травматизъм.

2023 © Варна е / снимка: МВР - Варна

Разбиха наркооранжерия в Максуда

Била оборудвана по всички изисквания за отглеждане на марихуана
Разбиха наркооранжерия в Максуда

Варненски полицаи разкриха 18-а наркооранжерия от началото на годината. В петък криминалисти от Първо РУ към ОД на МВР Варна са разкрили наркооранжерия в Максуда. При инспекция в имота те установили, че в къщата, имало високотехнологична оранжерия за отглеждане на коноп, както и помещения оборудвани за последващата му преработка. По време на претърсванията на дома са открити около 45 кг полусуха маса коноп.

Наркооранжерията е била оборудвана по всички изисквания за отглеждане на марихуана. Обособени са системи за контрол на температурата и влажността на въздуха, за вентилация на помещенията, използвани са били препарати за стимулиране на растежа и обогатяване на  почвата, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

На мястото за срок от 24 часа е задържан 41-годишен варненец, без криминални регистрации до момента. Образувано е досъдебно производство по случая, по чл. 354а, ал.1 от НК, чието разследване продължава под надзора на Окръжна прокуратура.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна