Мобилно меню

Ало измама за 30 000 лева предотвратиха криминалисти от ОД на МВР - Варна

Служителите на реда успели да спрат жителка на Девня да предаде крупната сума на мними полицаи
Ало измама за 30 000 лева предотвратиха криминалисти от ОД на МВР - Варна

Служители от сектор „Престъпления против собствеността“ в ОДМВР - Варна предотвратиха телефонна измама, благодарение на професионалните си и незабавни действия. Те успели да спрат жителка на Девня да предаде 30 000 лева на мними полицаи. В ранния следобед оперативните работници спрели автобуса Девня-Варна, в който тя пътувала. Само изключително бързата намеса на униформените е възпрепятствала даването на парите, подчертават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна.

Схемата на измамата е добре позната – на телефона на жертвата звъни непознат, който се представя за полицейски служител и „пуска в действие“ известния сценарий за провеждана полицейска операция в града, в който тя живее. Следва призива за съдействие и уточняване на мястото, където жената трябва да остави уговорената сума.

За пореден път ОДМВР Варна напомня, че институциите никога и по никакъв начин не се обръщат към хората за съдействие с искане на пари. При всеки подобен опит за въвеждане в заблуждение, жертвата своевременно трябва да сигнализира на телефон 112, както и в дежурните части на структурите на МВР.

2024 © Варна е

При полицейска спецакция: Задържаха трима наркодилъри

Нарушителите са заловени непосредствено след като са разпространили опиати на други двама варненци
При полицейска спецакция: Задържаха трима наркодилъри

Трима мъже на 45, 46 и 47 години са задържани преди дни, при специализирана полицейска операция по линия противодействие разпространението на наркотични вещества. Нарушителите са заловени непосредствено след като са разпространили опиати на други двама варненци.

При проведените процесуално-следствени действия на пет адреса и два автомобила ползвани от задържаните, криминалистите са намерили и иззели 50,33 г кокаин; 338,18 г хероин; 54,7 г метамфетамин; 1,73 г хашиш; електронни везни и сума от около 50 000 лева, в различна валута.

По случая е образувано досъдебно производство, под наблюдение на компетентната прокуратура.

2024 © Варна е