Мобилно меню

Ало измамите във Варна продължават

Преките извършители на този род престъпления не пребивават на територията на страната
Ало измамите във Варна продължават

Преди два дни, в резултат на незабавно проведени оперативно - издирвателни действия от служители на сектор „Престъпления против собствеността“ в отдел “Криминална полиция“ при ОДМВР - Варна, със съдействието на колегите им от сектор „Измами“ при ГДНП и ОДМВР - Русе, на Централната гара в гр.Русе, са задържани мъж и жена, за които има събрани данни, че са съпричастни към извършени 5 телефонни измами, във Варненска област. В двамата –тя на 45 години и съучастника ѝ  на 59 – годишна възраст, е намерена значителна сума пари, от последните осъществени „ало измами“. Задържаните са конвоирани до Варна за извършване на допълнителни оперативно - издирвателни мероприятия и процесуално - следствени действия по документиране на престъпната им дейност. Работата по случаите продължава.

Извършителите на телефонни измами, продължават активно да звънят на стационарни телефони във Варна и селата в областта, като от началото на годината, са регистрирани 4 такива престъпления, а от служителите на ОДМВР - Варна са предотвратени 17 опита за този вид заблуди, съобщават от пресцентъра на полицията. Преките извършители на този род престъпления не пребивават на територията на страната.  ОДМВР - Варна, съвместно със сектор „Измами“ при ГДНП, продължава работата по документиране и доказване на цялостната престъпна дейност.

2024 © Варна е

Криминално проявен задигна раница на плажа във Варна

В раницата имало лични документи и пари, тя била оставена без надзор на плажната ивица
Криминално проявен задигна раница на плажа във Варна

Служителите на варненската полиция са задържали 59-годишен мъж, който е добре познат на служителите на реда и осъждан. Според събрани до момента данни, мъжът, който е жител на Благоевград, извършил кражба на раница, оставена без надзор на плажната ивица. В нея имало лични документи и пари. Мъжът е заловен от служителите на Първо РУ към ОД на МВР - Варна.

По случая е образувано досъдебно производство и събраните материали са предадени на прокуратурата, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е