Мобилно меню

Ало измамите във Варна продължават

Преките извършители на този род престъпления не пребивават на територията на страната
Ало измамите във Варна продължават

Преди два дни, в резултат на незабавно проведени оперативно - издирвателни действия от служители на сектор „Престъпления против собствеността“ в отдел “Криминална полиция“ при ОДМВР - Варна, със съдействието на колегите им от сектор „Измами“ при ГДНП и ОДМВР - Русе, на Централната гара в гр.Русе, са задържани мъж и жена, за които има събрани данни, че са съпричастни към извършени 5 телефонни измами, във Варненска област. В двамата –тя на 45 години и съучастника ѝ  на 59 – годишна възраст, е намерена значителна сума пари, от последните осъществени „ало измами“. Задържаните са конвоирани до Варна за извършване на допълнителни оперативно - издирвателни мероприятия и процесуално - следствени действия по документиране на престъпната им дейност. Работата по случаите продължава.

Извършителите на телефонни измами, продължават активно да звънят на стационарни телефони във Варна и селата в областта, като от началото на годината, са регистрирани 4 такива престъпления, а от служителите на ОДМВР - Варна са предотвратени 17 опита за този вид заблуди, съобщават от пресцентъра на полицията. Преките извършители на този род престъпления не пребивават на територията на страната.  ОДМВР - Варна, съвместно със сектор „Измами“ при ГДНП, продължава работата по документиране и доказване на цялостната престъпна дейност.

2024 © Варна е

Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

Бил обявен за международно издирване през 2017 година
Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

35-годишен жител на Русе, обявен за международно издирване с червена бюлетина през 2017 г. е задържан в курорта Златни пясъци вчера по обяд.

В Специализираната полицейска операция участвали Служители на сектор „Издирване“ от Главната дирекция „Национална полиция“, съвместно с колегите си в ОДМВР Варна и ОДМВР Русе.

До момента на задържане, осъденият се е укривал успешно от служителите на реда в продължение на 7 години. Срещу него има наложена (задочно) мярка „Лишаване от свобода“ в размер на седем години, заради извършени от него престъпления по чл. 142, ал.3, т.3 от НК, касаещо отвличане.

Мъжът е предаден в затвора във Варна, в изпълнение на наложеното му наказание, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна