Мобилно меню

Автомобили, коне и каруци са иззети от бракониери през миналата година

В полза на държавата са конфискувани и 265 пространствени кубически метра крадени дърва в Североизточна България
Автомобили, коне и каруци са иззети от бракониери през миналата година

Десет автомобила, 74 каруци и 3 коня, притежание на бракониери, са конфискували през миналата година служители на Североизточното държавно предприятие. В полза на държавата са иззети още 265 пространствени кубически метра крадени дърва, 14 моторни триона и 10 брадви. Незаконните дървосекачи са санкционирани с 457 акта и 42 констативни протокола. 

Над 35 000 са проверките на територията на Североизточна България през 2023 година, като основно служителите на 18 стопанства в обхвата на предприятието са инспектирали обекти за добив и съхранение на дървесина, моторни превозни средства, ловци и риболовци.

Ръководството на Североизточното държавно предприятие благодари на всички граждани, които подават сигнали на телефон 112, когато станат свидетели на нарушения в горите, пожари и кражби. Благодарение на хората по места се разкриват най-честите бракониерски прояви и се предотвратяват много посегателства в държавните горски територии.

2024 © Варна е / снимка: Североизточното държавно предприятие

При полицейска спецакция: Задържаха трима наркодилъри

Нарушителите са заловени непосредствено след като са разпространили опиати на други двама варненци
При полицейска спецакция: Задържаха трима наркодилъри

Трима мъже на 45, 46 и 47 години са задържани преди дни, при специализирана полицейска операция по линия противодействие разпространението на наркотични вещества. Нарушителите са заловени непосредствено след като са разпространили опиати на други двама варненци.

При проведените процесуално-следствени действия на пет адреса и два автомобила ползвани от задържаните, криминалистите са намерили и иззели 50,33 г кокаин; 338,18 г хероин; 54,7 г метамфетамин; 1,73 г хашиш; електронни везни и сума от около 50 000 лева, в различна валута.

По случая е образувано досъдебно производство, под наблюдение на компетентната прокуратура.

2024 © Варна е