Мобилно меню

Близо 3000 кутии цигари откриха митничари на Летище Варна в багажа на петима пътници

Нарушителите щели да летят за Лондон
Близо 3000 кутии цигари откриха митничари на Летище Варна в багажа на петима пътници
45

2 868 кутии, съдържащи общо 57 360 цигари са открили митнически служители на летище Варна в багажа на петима пътници в първите дни на Новата година. Нарушителите са опитали да излетят с акцизните стоки към Лондон. Цигарите притежавали бандерол, но количеството им надвишавало допустимото за пренасяне зад граница. Срещу нарушителите са съставени 5 акта по Закона за митниците.

Само през последното тримесечие на 2022 г. служителите в ТД Митница Варна са задържали над 350 000 къса цигари при установени нарушения на акцизното и митническо законодателство. Общо 696 080 къса цигари с български акцизен бандерол, както и с надписи Duty Free Sales Only, са иззети през 2022 г. Задържани са и други акцизни стоки, сред които общо 266 кг. насипен тютюн без заплатен акциз и пакетиран тютюн, без български акцизен бандерол. През последната година ТД Митница Варна е иззела и 2992 литра етилов алкохол без заплатен акциз.

2023 © Варна е / снимка: Агенция Митници

Задържаха извършителите на две взломни кражби

По случаите са образувани досъдебни производства
Задържаха извършителите на две взломни кражби
66

Служители на Четвърто РУ към ОД на МВР – Варна са разкрили и задържали извършителите на две взломни кражби в морския град.

В събота, няколко часа след подаване на сигнала, е задържан 26-годишен криминално проявен варненец, който, според първоначалната информация, проникнал в двора на къща в областния град, чрез срязване на оградната мрежа и е извършил кражба на 2 торби с гаечни ключове, отвертки, 4 автомобилни гуми с джанти и други вещи.  Образувано е досъдебно производство по случая.

Друга взломна кражба извършена в кв. „Аспарухово“ и станала дни по-рано, са разкрили полицаите от същото полицейско управление. 26-годишен варненец е проникнал в жилище, чрез взломяване на прозорец и е отнел бензинов трион, винтоверт, пистолет за горещ въздух, велосипед, куфар с инструменти, ъглошлайф и верижен трион. Инкриминираните вещи са намерени и приложени към образуваното досъдебно производство.

2023 © Варна е