Мобилно меню

Близо 90 акта на нарушители са издали горските в Североизточна България през януари

Конфискувани в полза на държавата са 40 пространствени кубически метра дърва за огрев, 3 автомобила, 18 каруци и 3 моторни триона
Близо 90 акта на нарушители са издали горските в Североизточна България през януари
29

 

4144 проверки са извършили през януари мобилните екипи към Североизточното държавно предприятие и служители на 18 ловни и горски стопанства на територията на Предприятието. 838 от инспекциите са извършени през последната седмица. Най-много проверки се отчитат при ловците – 1764 и моторните превозни средства – 1140.

През първите четири седмици на годината са конфискувани в полза на държавата 40 пространствени кубически метра дърва за огрев, 3 автомобила, 18 каруци и 3 моторни триона. Пет от каруците и едно моторно превозно средство са задържани в горите на ДЛС-Шерба през последните дни. 86 акта са връчени на нарушители през месеца, като една четвърт от тях са за последната седмица, съобщават от Североизточното държавно предприятие.

От Североизточното държавно предприятие приканват гражданите да подават денонощно сигнали на телефон 112 при нарушения в горите или ако станат свидетели на незаконна продажба/покупка на дърва, без превозен билет и марка.

За всички стопанства в системата на СИДП вече са утвърдени графиците за проверките през февруари.

2023 © Варна е / снимка: СИДП

Задържаха извършителите на две взломни кражби

По случаите са образувани досъдебни производства
Задържаха извършителите на две взломни кражби
66

Служители на Четвърто РУ към ОД на МВР – Варна са разкрили и задържали извършителите на две взломни кражби в морския град.

В събота, няколко часа след подаване на сигнала, е задържан 26-годишен криминално проявен варненец, който, според първоначалната информация, проникнал в двора на къща в областния град, чрез срязване на оградната мрежа и е извършил кражба на 2 торби с гаечни ключове, отвертки, 4 автомобилни гуми с джанти и други вещи.  Образувано е досъдебно производство по случая.

Друга взломна кражба извършена в кв. „Аспарухово“ и станала дни по-рано, са разкрили полицаите от същото полицейско управление. 26-годишен варненец е проникнал в жилище, чрез взломяване на прозорец и е отнел бензинов трион, винтоверт, пистолет за горещ въздух, велосипед, куфар с инструменти, ъглошлайф и верижен трион. Инкриминираните вещи са намерени и приложени към образуваното досъдебно производство.

2023 © Варна е