Мобилно меню

Бракониер със 75 кг. миди спипаха инспектори на ИАРА

Нарушителят е заловен в близост до пристанище Варна
Бракониер със 75 кг. миди спипаха инспектори на ИАРА
547

След подаден сигнал на телефон 112, за улов на черна морска мида в акваторията на Черно море, в близост до пристанище Варна, контролните органи на ИАРА към сектор "Рибарство и контрол" - Варна извършиха незабавна проверка на посочените в сигнала координати.

При продължително наблюдение на пристанище „Антон Иванов“ инспекторите са установили лодка с лице, което извършва стопански риболов на черна морска мида. Уловът от 75 кг. черна морска мида е върнат обратно във водата. На нарушителя е съставен акт за нарушаване на чл.30, ал.3, т.1 от ЗРА (Закон за рибарство и аквакултури) и разпоредбите на Заповед РД 09-89/03.02.2022 г. на Министъра на Земеделието.

2023 © Варна е / снимка: ИАРА

Ученици ограбиха възрастен човек в Морската градина

При нападението е използвана физическа сила
Ученици ограбиха възрастен човек в Морската градина

Грабеж, извършен чрез използване на физическа сила, са разкрили криминалистите от Второ РУ, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Варна.

Двама ученици са нападнали възрастен човек в Морската градина и чрез издърпване му отнели раница, в която имало мобилен телефон, банкови карти и лични документи.

Само за няколко дни служителите на реда установили и задържали извършителите в ареста, за срок до денонощие. По случая е образувано досъдебно производство и е докладван на прокуратурата.

2024 © Варна е