Мобилно меню

Бракониер със 75 кг. миди спипаха инспектори на ИАРА

Нарушителят е заловен в близост до пристанище Варна
Бракониер със 75 кг. миди спипаха инспектори на ИАРА

След подаден сигнал на телефон 112, за улов на черна морска мида в акваторията на Черно море, в близост до пристанище Варна, контролните органи на ИАРА към сектор "Рибарство и контрол" - Варна извършиха незабавна проверка на посочените в сигнала координати.

При продължително наблюдение на пристанище „Антон Иванов“ инспекторите са установили лодка с лице, което извършва стопански риболов на черна морска мида. Уловът от 75 кг. черна морска мида е върнат обратно във водата. На нарушителя е съставен акт за нарушаване на чл.30, ал.3, т.1 от ЗРА (Закон за рибарство и аквакултури) и разпоредбите на Заповед РД 09-89/03.02.2022 г. на Министъра на Земеделието.

2023 © Варна е / снимка: ИАРА

Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

Бил обявен за международно издирване през 2017 година
Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

35-годишен жител на Русе, обявен за международно издирване с червена бюлетина през 2017 г. е задържан в курорта Златни пясъци вчера по обяд.

В Специализираната полицейска операция участвали Служители на сектор „Издирване“ от Главната дирекция „Национална полиция“, съвместно с колегите си в ОДМВР Варна и ОДМВР Русе.

До момента на задържане, осъденият се е укривал успешно от служителите на реда в продължение на 7 години. Срещу него има наложена (задочно) мярка „Лишаване от свобода“ в размер на седем години, заради извършени от него престъпления по чл. 142, ал.3, т.3 от НК, касаещо отвличане.

Мъжът е предаден в затвора във Варна, в изпълнение на наложеното му наказание, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна