Мобилно меню

Двама дрогирани шофьори бяха задържани във Варна

Единият от нарушителите е турски гражданин, а другият е жител на село Венелин, известен на полицията с предишни криминални прояви
Двама дрогирани шофьори бяха задържани във Варна

Двама шофьори-нарушители, седнали зад волана след употреба на наркотични вещества, са задържани от полицията във Варна, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.

Вчера, около 3.45 часа служители на Четвърто РУ са задържали жител на с. Венелин - на 28 години, шофирал след употреба на амфетамин, както показал направеният наркотест. Младият мъж - известен на полицията, бил спрян за проверка в района на кв. „Аспарухово“. Срещу него е образувано бързо производство.

Друг водач – използвал опиати и седнал зад волана, бил задържан в Първо РУ, предния ден. Нарушителят е 35-годишен турски гражданин, който бил инспектиран в района на Стара гара, около 14.30 часа от Пътна полиция. Той е задържан в ареста за денонощие. Срещу него е образувано досъдебно производство, под наблюдение на прокуратурата.

2023 © Варна е

Дрехи и парфюми менте иззеха в курорта Златни пясъци

Приблизителната стойност на иззетите стоки е около 110 000 лева
Дрехи и парфюми менте иззеха в курорта Златни пясъци

Специализирана полицейска операция по линия "Интелектуална собственост" е извършена в разгара на летния сезон в курорта Златни пясъци. От служителите на Икономическа полиция към ОДМВР Варна са били извършени проверки на два търговски обекта. Там оперативните полицаи са намерили и иззели 443 шапки, 236 парфюми, 216 маратонки и чехли, и 60 спортни комплекта – всички със запазени търговски марки.

За посочените артикули не са били представени документи за произход и разрешения от притежателите на изключителните права. Приблизителната стойност на иззетите стоки е около 110 000 лева. По случая са образувани две досъдебно производства, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е