Мобилно меню

Двама дрогирани шофьори бяха задържани във Варна

Единият от нарушителите е турски гражданин, а другият е жител на село Венелин, известен на полицията с предишни криминални прояви
Двама дрогирани шофьори бяха задържани във Варна

Двама шофьори-нарушители, седнали зад волана след употреба на наркотични вещества, са задържани от полицията във Варна, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.

Вчера, около 3.45 часа служители на Четвърто РУ са задържали жител на с. Венелин - на 28 години, шофирал след употреба на амфетамин, както показал направеният наркотест. Младият мъж - известен на полицията, бил спрян за проверка в района на кв. „Аспарухово“. Срещу него е образувано бързо производство.

Друг водач – използвал опиати и седнал зад волана, бил задържан в Първо РУ, предния ден. Нарушителят е 35-годишен турски гражданин, който бил инспектиран в района на Стара гара, около 14.30 часа от Пътна полиция. Той е задържан в ареста за денонощие. Срещу него е образувано досъдебно производство, под наблюдение на прокуратурата.

2023 © Варна е

Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

Бил обявен за международно издирване през 2017 година
Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

35-годишен жител на Русе, обявен за международно издирване с червена бюлетина през 2017 г. е задържан в курорта Златни пясъци вчера по обяд.

В Специализираната полицейска операция участвали Служители на сектор „Издирване“ от Главната дирекция „Национална полиция“, съвместно с колегите си в ОДМВР Варна и ОДМВР Русе.

До момента на задържане, осъденият се е укривал успешно от служителите на реда в продължение на 7 години. Срещу него има наложена (задочно) мярка „Лишаване от свобода“ в размер на седем години, заради извършени от него престъпления по чл. 142, ал.3, т.3 от НК, касаещо отвличане.

Мъжът е предаден в затвора във Варна, в изпълнение на наложеното му наказание, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна