Мобилно меню

Двама служители на Община Варна са задържани за подкуп

Задържани са с белязани банкноти на обща стойност 2 000 евро
Двама служители на Община Варна са задържани за подкуп

Задържани за подкуп са двама служители на Община Варна. Това съобщи пред журналисти заместник-кметът по сигурността Илия Коев. Те са задържани на паркинга на административното здание с белязани банкноти на обща стойност 2 000 евро. Единият от служителите работи в отдел „Строителен контрол“ на ниско ниво, стана ясно още от думите му.

Коев увери, че проверките ще продължат. Повечето са по сигнали на граждани. 

"Служителите, които си мислят, че няма да изпълняват законните си задължения, жестоко се лъжат. Проверката по случая в Община Варна е приключила. В момента текат следствени действия от страна на органите на реда", поясни Коев.

Общината оказва пълно съдействие и работи в пълен синхрон с органите на реда, увери още заместник-кметът по сигурността.

2024 © Варна е

При полицейска спецакция: Задържаха трима наркодилъри

Нарушителите са заловени непосредствено след като са разпространили опиати на други двама варненци
При полицейска спецакция: Задържаха трима наркодилъри

Трима мъже на 45, 46 и 47 години са задържани преди дни, при специализирана полицейска операция по линия противодействие разпространението на наркотични вещества. Нарушителите са заловени непосредствено след като са разпространили опиати на други двама варненци.

При проведените процесуално-следствени действия на пет адреса и два автомобила ползвани от задържаните, криминалистите са намерили и иззели 50,33 г кокаин; 338,18 г хероин; 54,7 г метамфетамин; 1,73 г хашиш; електронни везни и сума от около 50 000 лева, в различна валута.

По случая е образувано досъдебно производство, под наблюдение на компетентната прокуратура.

2024 © Варна е