Мобилно меню

Двама служители на Община Варна са задържани за подкуп

Задържани са с белязани банкноти на обща стойност 2 000 евро
Двама служители на Община Варна са задържани за подкуп

Задържани за подкуп са двама служители на Община Варна. Това съобщи пред журналисти заместник-кметът по сигурността Илия Коев. Те са задържани на паркинга на административното здание с белязани банкноти на обща стойност 2 000 евро. Единият от служителите работи в отдел „Строителен контрол“ на ниско ниво, стана ясно още от думите му.

Коев увери, че проверките ще продължат. Повечето са по сигнали на граждани. 

"Служителите, които си мислят, че няма да изпълняват законните си задължения, жестоко се лъжат. Проверката по случая в Община Варна е приключила. В момента текат следствени действия от страна на органите на реда", поясни Коев.

Общината оказва пълно съдействие и работи в пълен синхрон с органите на реда, увери още заместник-кметът по сигурността.

2024 © Варна е

Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

Бил обявен за международно издирване през 2017 година
Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

35-годишен жител на Русе, обявен за международно издирване с червена бюлетина през 2017 г. е задържан в курорта Златни пясъци вчера по обяд.

В Специализираната полицейска операция участвали Служители на сектор „Издирване“ от Главната дирекция „Национална полиция“, съвместно с колегите си в ОДМВР Варна и ОДМВР Русе.

До момента на задържане, осъденият се е укривал успешно от служителите на реда в продължение на 7 години. Срещу него има наложена (задочно) мярка „Лишаване от свобода“ в размер на седем години, заради извършени от него престъпления по чл. 142, ал.3, т.3 от НК, касаещо отвличане.

Мъжът е предаден в затвора във Варна, в изпълнение на наложеното му наказание, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна