Мобилно меню

Две наркооранжерии разбиха при спецакция във Варна

Иззети са близо 700 растения от рода на конопа и приблизително 20 кг готова суха продукция
Две наркооранжерии разбиха при спецакция във Варна

Две оранжерии за отглеждане на растения от рода на конопа са установени при спецакция за производството и разпространението на наркотични вещества, реализирана на територията на Варна. Разследването е осъществено от криминалисти в ОДМВР - Варна, с активното съдействие на колегите им от ГД „Национална полиция“. Разкритите при операцията оранжерии са формирани в производствени халета в Западна производствена зона в града. 

От първата, криминалистите иззели близо 500 растения, достигнали различен стадий на растеж, а от втората – още 175 растения и 65 - под формата на разсад.  

Помещенията били оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация и вентилация, влагоабсорбатори, за растежа на наркокултурата допринасяли и множеството торове и препарати, намерени на място. Установено било и още едно помещение, пригодено за изсушаване на готовата продукция, откъдето са иззети приблизително 20 кг суха тревиста маса – готова продукция.

Задържани са трима мъже, съпричастни към престъпната дейност, на възраст 52, 53 и 54 години, двама от които са с криминални регистрации.

Действията по разследване на случая продължават съвместно с Окръжна прокуратура - Варна, съобщават още от пресцентъра на ОД на МВР.

2024 © Варна е / снимка: Пресцентър ОДМВР-Варна

Задържаха двама младежи, задигнали куриерска пратка

Нападнали и ударили доставчика който носел пакет със скъп лаптоп
Задържаха двама младежи, задигнали куриерска пратка

Двама 17-годишни младежи са заловени след спешно извършени оперативно-издирвателни дейности на екипи на Трето РУ към ОД на МВР - Варна. Те са задържани във връзка с извършено миналия петък престъпление. Младежите нападнали и ударили служител на куриерска фирма, който носел пакет със скъп лаптоп в момента, в който слязъл от асансьора на етажа в блок във варненския квартал Младост, за да достави пратката. Те взели пакета и избягали. В хода на оперативно-издирвателните дейности откраднатата вещ е намерена и приложена към образуваното досъдебно производство.

Младежите, които са познати на органите на реда с предишни криминални прояви, са задържани за срок до 24 часа, съобщават от пресцентъра на полицията. 

2024 © Варна е / снимката е илюстративна