Мобилно меню

Гореща линия за сигнали за изборни нарушения откри МВР

Тя ще работи до 6 ноември
Гореща линия за сигнали за изборни нарушения откри МВР

От 29 септември до 6 ноември 2023 г. в МВР ще работи денонощна телефонна линия 02/ 90 112 98.

На нея, както и на e-mail izbori@mvr.bg, гражданите може да сигнализират за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

В същия период ще работят и денонощни телефонни линии в ОДМВР Варна – 052/ 615 166; 052/652324; 052/652323. Сигнали може да се подават и на e-mail odc.varna@mvr.bg

Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите.

Осигурената допълнителна възможност е част от предприетите от вътрешното министерство мерки за ефективно противодействие на престъпления против политическите права на гражданите, обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на местните избори.

2023 © Варна е

Криминално проявен задигна раница на плажа във Варна

В раницата имало лични документи и пари, тя била оставена без надзор на плажната ивица
Криминално проявен задигна раница на плажа във Варна

Служителите на варненската полиция са задържали 59-годишен мъж, който е добре познат на служителите на реда и осъждан. Според събрани до момента данни, мъжът, който е жител на Благоевград, извършил кражба на раница, оставена без надзор на плажната ивица. В нея имало лични документи и пари. Мъжът е заловен от служителите на Първо РУ към ОД на МВР - Варна.

По случая е образувано досъдебно производство и събраните материали са предадени на прокуратурата, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е