Мобилно меню

Измама с документи за самоличност разкриха варненски полицаи

Криминално проявени опитали да представят незаконно пребиваващ у нас за свой син
Измама с документи за самоличност разкриха варненски полицаи

Известна на полицията двойка – жена на 45 и мъж на 44 години са задържани вчера в Първо РУ, съобщават от пресцентъра на варненската полиция. Преди ден те се опитали да издадат български документ за самоличност на незаконно пребиваващ у нас, представяйки го за свой син.

В хода на проведените мигновени оперативно-издирвателни дейности, като съпричастен към извършваното престъпление и съучастничество, на ГКПП Дунав мост - при опит да напусне страната, е задържан 35- годишен турски гражданин.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на прокуратурата, съобщават още от пресцентъра на ОД на МВР - Варна.

2024 © Варна е

Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Основната цел на инициативата е да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик на хора и трудова експлоатация
Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Община Варна, съвместно с Националната и Местната комисии за борба с трафика на  хора започва ежегодната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация „За къде пътуваш“. Инициативата ще се проведе в дните 15 април – 31 май 2024 г. Партньори в кампанията са също дирекция „Бюро по труда“ – Варна, Гранична полиция – Летище Варна и 12 варненски училища с разкрити училищни превантивни клубове, които участват със свои доброволци, съобщават от пресцентъра на Община Варна.

Основна цел на кампанията е да постигне широк обществен отзвук и информираност  за  проблемите, свързани с трафика на хора с цел трудова експлоатация. Инициативата „За къде пътуваш“ се стреми да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик и трудова експлоатация. В кампанията се търсят механизми за привличане вниманието на най-уязвимите в това отношение групи и предпазването им от злополучна трудова миграция. 

По време на инициативата доброволци от училищните превантивни клубове ще провеждат информационни сесии сред връстници.

2024 © Варна е