Мобилно меню

Контрабанда на злато разследва Окръжната прокуратура във Варна

Разследването цели да установи произхода на златни накити, предлагани в специализиран магазин в града
Контрабанда на злато разследва Окръжната прокуратура във Варна

Досъдебно производство за контрабанда на злато ръководи Окръжната прокуратура във Варна. Целта на разследването е да се установи произхода на златни накити, предлагани в специализиран магазин в града. Стоката е иззета, за да бъде проверено наличието на всички държавни марки, изискуеми от специална наредба за ювелирни изделия от благороден метал с търговска цел, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата. 

Иззети са документи за произход, представени от собствениците на магазина. Според тях златните накити са придобити съответно през 1995 г., 1996 г., 2002 г. и 2007 г.

Предстои установяване на точния им произход, както и дали се касае наистина за произведения от благороден метал или всъщност са изработени от имитация. 

Процесуалните действия, извършени при неотложност, са одобрени от съда с надлежния акт, уточняват от пресцентъра на Прокуратурата. 

Работата по изясняване на фактите и обстоятелствата около случая продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Разследването се реализира от служители на отдел „Североизточен“ на ГДБОП при МВР.

2022 © Варна е / снимка: Пресцентър Окръжна прокуратура - Варна
Още по темата:
Още по темата:

При полицейска спецакция: Задържаха трима наркодилъри

Нарушителите са заловени непосредствено след като са разпространили опиати на други двама варненци
При полицейска спецакция: Задържаха трима наркодилъри

Трима мъже на 45, 46 и 47 години са задържани преди дни, при специализирана полицейска операция по линия противодействие разпространението на наркотични вещества. Нарушителите са заловени непосредствено след като са разпространили опиати на други двама варненци.

При проведените процесуално-следствени действия на пет адреса и два автомобила ползвани от задържаните, криминалистите са намерили и иззели 50,33 г кокаин; 338,18 г хероин; 54,7 г метамфетамин; 1,73 г хашиш; електронни везни и сума от около 50 000 лева, в различна валута.

По случая е образувано досъдебно производство, под наблюдение на компетентната прокуратура.

2024 © Варна е