Мобилно меню

Контрабанда на злато разследва Окръжната прокуратура във Варна

Разследването цели да установи произхода на златни накити, предлагани в специализиран магазин в града
Контрабанда на злато разследва Окръжната прокуратура във Варна
19

Досъдебно производство за контрабанда на злато ръководи Окръжната прокуратура във Варна. Целта на разследването е да се установи произхода на златни накити, предлагани в специализиран магазин в града. Стоката е иззета, за да бъде проверено наличието на всички държавни марки, изискуеми от специална наредба за ювелирни изделия от благороден метал с търговска цел, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата. 

Иззети са документи за произход, представени от собствениците на магазина. Според тях златните накити са придобити съответно през 1995 г., 1996 г., 2002 г. и 2007 г.

Предстои установяване на точния им произход, както и дали се касае наистина за произведения от благороден метал или всъщност са изработени от имитация. 

Процесуалните действия, извършени при неотложност, са одобрени от съда с надлежния акт, уточняват от пресцентъра на Прокуратурата. 

Работата по изясняване на фактите и обстоятелствата около случая продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Разследването се реализира от служители на отдел „Североизточен“ на ГДБОП при МВР.

2022 © Варна е / снимка: Пресцентър Окръжна прокуратура - Варна
Още по темата:
Още по темата:

Задържаха извършителите на две взломни кражби

По случаите са образувани досъдебни производства
Задържаха извършителите на две взломни кражби
66

Служители на Четвърто РУ към ОД на МВР – Варна са разкрили и задържали извършителите на две взломни кражби в морския град.

В събота, няколко часа след подаване на сигнала, е задържан 26-годишен криминално проявен варненец, който, според първоначалната информация, проникнал в двора на къща в областния град, чрез срязване на оградната мрежа и е извършил кражба на 2 торби с гаечни ключове, отвертки, 4 автомобилни гуми с джанти и други вещи.  Образувано е досъдебно производство по случая.

Друга взломна кражба извършена в кв. „Аспарухово“ и станала дни по-рано, са разкрили полицаите от същото полицейско управление. 26-годишен варненец е проникнал в жилище, чрез взломяване на прозорец и е отнел бензинов трион, винтоверт, пистолет за горещ въздух, велосипед, куфар с инструменти, ъглошлайф и верижен трион. Инкриминираните вещи са намерени и приложени към образуваното досъдебно производство.

2023 © Варна е