Мобилно меню

Козметични продукти за 50 000 лева задържаха митничари на Летище Варна

Открити са в багажа на ливанец, който пътувал от Варна за Бейрут
Козметични продукти за 50 000 лева задържаха митничари на Летище Варна

Голямо количество от 656 опаковки, съдържащи спринцовки с хиалуронова киселина за козметична употреба, откриха в чекиран багаж на пътник митническите служители на Митнически пункт Летище Варна към ТД Митница Варна. Недекларираните стоки са пренасяни от ливански гражданин, който е пътувал от Варна за Бейрут през Истанбул.

На МП Летище Варна той е преминал през „зелен коридор“ – нищо за деклариране. При съвместни действия със служителите от служба „Сигурност“ на Летище Варна, митническите инспектори са селектирали за щателна проверка багажа на пътника. В пренасяните от него четири куфара са открити недекларираните козметични продукти.

Иззети са общо 656 опаковки с различни търговски марки, съдържащи спринцовки разтвор с хиалуронова киселина за козметична употреба на стойност около 50 000 лева. Пътникът е заявил впоследствие, че „не знаел“, че трябва да ги декларира.

Срещу него е съставен акт за установено административно нарушение.

2023 © Варна е / снимки: Агенция "Митници"

Дрехи и парфюми менте иззеха в курорта Златни пясъци

Приблизителната стойност на иззетите стоки е около 110 000 лева
Дрехи и парфюми менте иззеха в курорта Златни пясъци

Специализирана полицейска операция по линия "Интелектуална собственост" е извършена в разгара на летния сезон в курорта Златни пясъци. От служителите на Икономическа полиция към ОДМВР Варна са били извършени проверки на два търговски обекта. Там оперативните полицаи са намерили и иззели 443 шапки, 236 парфюми, 216 маратонки и чехли, и 60 спортни комплекта – всички със запазени търговски марки.

За посочените артикули не са били представени документи за произход и разрешения от притежателите на изключителните права. Приблизителната стойност на иззетите стоки е около 110 000 лева. По случая са образувани две досъдебно производства, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е