Мобилно меню

Козметични продукти за 50 000 лева задържаха митничари на Летище Варна

Открити са в багажа на ливанец, който пътувал от Варна за Бейрут
Козметични продукти за 50 000 лева задържаха митничари на Летище Варна

Голямо количество от 656 опаковки, съдържащи спринцовки с хиалуронова киселина за козметична употреба, откриха в чекиран багаж на пътник митническите служители на Митнически пункт Летище Варна към ТД Митница Варна. Недекларираните стоки са пренасяни от ливански гражданин, който е пътувал от Варна за Бейрут през Истанбул.

На МП Летище Варна той е преминал през „зелен коридор“ – нищо за деклариране. При съвместни действия със служителите от служба „Сигурност“ на Летище Варна, митническите инспектори са селектирали за щателна проверка багажа на пътника. В пренасяните от него четири куфара са открити недекларираните козметични продукти.

Иззети са общо 656 опаковки с различни търговски марки, съдържащи спринцовки разтвор с хиалуронова киселина за козметична употреба на стойност около 50 000 лева. Пътникът е заявил впоследствие, че „не знаел“, че трябва да ги декларира.

Срещу него е съставен акт за установено административно нарушение.

2023 © Варна е / снимки: Агенция "Митници"

Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

Бил обявен за международно издирване през 2017 година
Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

35-годишен жител на Русе, обявен за международно издирване с червена бюлетина през 2017 г. е задържан в курорта Златни пясъци вчера по обяд.

В Специализираната полицейска операция участвали Служители на сектор „Издирване“ от Главната дирекция „Национална полиция“, съвместно с колегите си в ОДМВР Варна и ОДМВР Русе.

До момента на задържане, осъденият се е укривал успешно от служителите на реда в продължение на 7 години. Срещу него има наложена (задочно) мярка „Лишаване от свобода“ в размер на седем години, заради извършени от него престъпления по чл. 142, ал.3, т.3 от НК, касаещо отвличане.

Мъжът е предаден в затвора във Варна, в изпълнение на наложеното му наказание, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна