Мобилно меню

Крадци на дърва спипаха в местност Джанавара

Това било поредно нарушение на незаконните дървосекачи
Крадци на дърва спипаха в местност Джанавара
40

Двама системни нарушители, залавяни многократно от варненския мобилен екип към Североизточното държавно предприятие, са задържани отново с крадени дърва. Бракониерите са задържани с две каруци, натоварени с два пространствени кубика дърва за огрев, отсечени от държавните горски територии. С тях имало още един човек, който избягал, съобщават от Североизточното държавно предприятие. Той също е познат на служителите на предприятието и полицаите в района.

Незаконните дървосекачи са заловени в местността Джанавара след една седмица наблюдение от страна на мобилния екип. Горските причакали нарушителите и успели да ги спрат на излизане от гората. И двамата заловени са санкционирани по Закона за горите.

2023 © Варна е

Задържаха извършителите на две взломни кражби

По случаите са образувани досъдебни производства
Задържаха извършителите на две взломни кражби
66

Служители на Четвърто РУ към ОД на МВР – Варна са разкрили и задържали извършителите на две взломни кражби в морския град.

В събота, няколко часа след подаване на сигнала, е задържан 26-годишен криминално проявен варненец, който, според първоначалната информация, проникнал в двора на къща в областния град, чрез срязване на оградната мрежа и е извършил кражба на 2 торби с гаечни ключове, отвертки, 4 автомобилни гуми с джанти и други вещи.  Образувано е досъдебно производство по случая.

Друга взломна кражба извършена в кв. „Аспарухово“ и станала дни по-рано, са разкрили полицаите от същото полицейско управление. 26-годишен варненец е проникнал в жилище, чрез взломяване на прозорец и е отнел бензинов трион, винтоверт, пистолет за горещ въздух, велосипед, куфар с инструменти, ъглошлайф и верижен трион. Инкриминираните вещи са намерени и приложени към образуваното досъдебно производство.

2023 © Варна е