Мобилно меню

Крадци заплашиха с нож възрастна жена във варненско село

Задигнали от жертвата 45 лева, мобилен телефон и дебитна карта
Крадци заплашиха с нож възрастна жена във варненско село

Досъдебно производство за грабеж е образувано срещу жена на 32 години от с. Дъскот и мъж на 33 години от с. Старо Оряхово. И двамата са добре познати на полицията за предишни провинения. Вчера, двамата извършители са нахлули в дома на възрастна жена от с. Старо Оряхово и след като я заплашили с нож, са откраднали сумата от 45 лева, мобилен телефон и дебитна карта, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна. 

Инкриминираните вещи са намерени и приложени към материалите по разследването. 

Грабителите са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа.

2024 © Варна е

Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

Бил обявен за международно издирване през 2017 година
Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

35-годишен жител на Русе, обявен за международно издирване с червена бюлетина през 2017 г. е задържан в курорта Златни пясъци вчера по обяд.

В Специализираната полицейска операция участвали Служители на сектор „Издирване“ от Главната дирекция „Национална полиция“, съвместно с колегите си в ОДМВР Варна и ОДМВР Русе.

До момента на задържане, осъденият се е укривал успешно от служителите на реда в продължение на 7 години. Срещу него има наложена (задочно) мярка „Лишаване от свобода“ в размер на седем години, заради извършени от него престъпления по чл. 142, ал.3, т.3 от НК, касаещо отвличане.

Мъжът е предаден в затвора във Варна, в изпълнение на наложеното му наказание, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна