Мобилно меню

Млад мъж задигна хранителни стоки от магазин в центъра на Варна

26-годишният извършител е добре познат на органите на реда с предишни криминални прояви
Млад мъж задигна хранителни стоки от магазин в центъра на Варна

Кражба на хранителни стоки от супермаркет в центъра на Варна е разкрита за ден благодарение на бързи действия на полицаите от Първо РУ, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР. Извършителят е на 26 години от село Дралфа. Той е известен на органите на реда и осъждан за предишни криминални прояви

По случая е образувано досъдебно производство и е докладвано на прокуратурата.

2024 © Варна е

Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

Бил обявен за международно издирване през 2017 година
Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

35-годишен жител на Русе, обявен за международно издирване с червена бюлетина през 2017 г. е задържан в курорта Златни пясъци вчера по обяд.

В Специализираната полицейска операция участвали Служители на сектор „Издирване“ от Главната дирекция „Национална полиция“, съвместно с колегите си в ОДМВР Варна и ОДМВР Русе.

До момента на задържане, осъденият се е укривал успешно от служителите на реда в продължение на 7 години. Срещу него има наложена (задочно) мярка „Лишаване от свобода“ в размер на седем години, заради извършени от него престъпления по чл. 142, ал.3, т.3 от НК, касаещо отвличане.

Мъжът е предаден в затвора във Варна, в изпълнение на наложеното му наказание, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна