Мобилно меню

Наказаха с пробация 64-годишен, извършвал домашно насилие над дъщеря си

Подсъдимият често злоупотребявал с алкохол, след което ставал агресивен
Наказаха с пробация 64-годишен, извършвал домашно насилие над дъщеря си
47

Варненският районен съд наложи наказание "пробация" на 64-годишен мъж за това, че в условията на продължавано престъпление – на два пъти в периода от 6 до 9 април 2021 г., не изпълнил съдебна заповед за незабавна защита, с която бил задължен да се въздържа от актове на домашно насилие спрямо дъщеря си.

Подсъдимият живеел в общо домакинство със семейството на дъщеря си, но често  злоупотребявал с алкохол, след което ставал агресивен, държал се враждебно и упражнявал физическо и психическо насилие над нея.

Около година преди конкретните случаи той е бил отстраняван с решение на съда за определен период от съвместно обитаваното жилище, отново заради акт на домашно насилие, но това не му повлияло възпиращо. Въпреки връчената му нова заповед за незабавна защита, той за пореден път в посочения период осъществил домашно насилие чрез отправяне на обиди и закани срещу дъщеря си, като я заплашвал със саморазправа и изгонване от апартамента.

По силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение, с признание на вината, Варненският районен съд наложи на 64-годишния мъж наказание "пробация". Пробационните мерки включват задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и провеждане на задължителни срещи с пробационни служители за срок от 6 месеца. В тежест на подсъдимия са направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен, съобщават от пресцентъра на Варненския районен съд. 

2023 © Варна е

Задържаха извършителите на две взломни кражби

По случаите са образувани досъдебни производства
Задържаха извършителите на две взломни кражби
66

Служители на Четвърто РУ към ОД на МВР – Варна са разкрили и задържали извършителите на две взломни кражби в морския град.

В събота, няколко часа след подаване на сигнала, е задържан 26-годишен криминално проявен варненец, който, според първоначалната информация, проникнал в двора на къща в областния град, чрез срязване на оградната мрежа и е извършил кражба на 2 торби с гаечни ключове, отвертки, 4 автомобилни гуми с джанти и други вещи.  Образувано е досъдебно производство по случая.

Друга взломна кражба извършена в кв. „Аспарухово“ и станала дни по-рано, са разкрили полицаите от същото полицейско управление. 26-годишен варненец е проникнал в жилище, чрез взломяване на прозорец и е отнел бензинов трион, винтоверт, пистолет за горещ въздух, велосипед, куфар с инструменти, ъглошлайф и верижен трион. Инкриминираните вещи са намерени и приложени към образуваното досъдебно производство.

2023 © Варна е