Мобилно меню

Наркотици и незаконни оръжия иззеха от имоти на 39-годишен варненец

Иззети са също 3500 лева и приблизително 1000 евро
Наркотици и незаконни оръжия иззеха от имоти на 39-годишен варненец

Специализирана акция по противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества е осъществена от криминалисти от ОДМВР Варна, съвместно с Главна дирекция Национална полиция.

39-годишен варненец е задържан, а в две обитавани от него жилища са намерени и иззети голямо количество наркотични вещества.

В хода на полицейската акция са претърсени два от имотите на задържания, в м-ст „Пчелина“ и жк „Възраждане“, където служителите на реда са намерили: около килограм кокаин, метамфетамин и марихуана, три електронни везни, преса, 3500 лева, приблизително 1000 евро, две незаконни оръжия - един боен пистолет и един преправен на такъв, голямо количество боеприпаси за тях, както и множество пакетчета, приготвени за разпространение, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава и под наблюдение на Окръжна прокуратура.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър МВР

Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

Бил обявен за международно издирване през 2017 година
Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

35-годишен жител на Русе, обявен за международно издирване с червена бюлетина през 2017 г. е задържан в курорта Златни пясъци вчера по обяд.

В Специализираната полицейска операция участвали Служители на сектор „Издирване“ от Главната дирекция „Национална полиция“, съвместно с колегите си в ОДМВР Варна и ОДМВР Русе.

До момента на задържане, осъденият се е укривал успешно от служителите на реда в продължение на 7 години. Срещу него има наложена (задочно) мярка „Лишаване от свобода“ в размер на седем години, заради извършени от него престъпления по чл. 142, ал.3, т.3 от НК, касаещо отвличане.

Мъжът е предаден в затвора във Варна, в изпълнение на наложеното му наказание, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна