Мобилно меню

Нелегален цех за месо разбиха във Варненско

Открити и иззети са замразено месо и месни продукти с общо с тегло около 1 тон, предназначени за продажба
Нелегален цех за месо разбиха във Варненско

Нелегален цех за месо е разбит при полицейска операция на отдел „Икономическа полиция“ на ОДМВР – Варна, осъществена съвместно с екипи на Енерго - Про, ВиК - Варна и ОДБХ - Варна. Акцията е реализирана в база, находяща се  в землището на с. Въглен, община Аксаково. Задържани са двама мъже.  

Според данните до момента, 40- годишен варненец и негов приятел от с. Слънчево, на 59 години - криминално проявен, са отглеждали множество животни - прасета, овце и кокошки. Полицаите установили три хладилни фургона, в които са открити и иззети замразени меса и месни продукти с общо с тегло около 1000 кг., предназначени за продажба. Служителите на Енерго - Про се установили, че в базата има 6 незаконни присъединявания към електропреносната мрежа, а екипите на ВиК-Варна са констатирали нерегламентирано свързване и ползване на водопреносната мрежа

Задържаните не са представили документи за дейността в обекта, нито разрешително от ОДБХ - Варна. Иззетото месо, ще бъде унищожено в екарисаж.

По случая е образувано досъдебно производство, което е докладвано на дежурен прокурор, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър ОДМВР-Варна

Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

Бил обявен за международно издирване през 2017 година
Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

35-годишен жител на Русе, обявен за международно издирване с червена бюлетина през 2017 г. е задържан в курорта Златни пясъци вчера по обяд.

В Специализираната полицейска операция участвали Служители на сектор „Издирване“ от Главната дирекция „Национална полиция“, съвместно с колегите си в ОДМВР Варна и ОДМВР Русе.

До момента на задържане, осъденият се е укривал успешно от служителите на реда в продължение на 7 години. Срещу него има наложена (задочно) мярка „Лишаване от свобода“ в размер на седем години, заради извършени от него престъпления по чл. 142, ал.3, т.3 от НК, касаещо отвличане.

Мъжът е предаден в затвора във Варна, в изпълнение на наложеното му наказание, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна