Мобилно меню

Нелегални цигари за близо 1 млн. лв. задържаха митничари на ГКПП Кардам

Били скрити сред кутии с овесени ядки
Нелегални цигари за близо 1 млн. лв. задържаха митничари на ГКПП Кардам

Митнически служители от ТД Митница Варна задържаха 2,5 млн. къса нелегални цигари. Акцизната стока е открита на ГКПП Кардам при проверка на излизащ от страната на 04 юли 2023 г румънски товарен автомобил с хладилно полуремарке, управляван от чужд гражданин. Според представените документи той е превозвал зърнени закуски. Служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ селектират товарния автомобил за щателна проверка. 

Цигарите са били укрити в своеобразен „кожух“ от кутии с овесени ядки, съобщават от ТД Митница Варна. При отварянето на товара митническите служители отстранили два реда с пакети с легалната стока върху палетите, докато достигнат кашоните с цигари, които били покрити от всички страни с кутии с овесени ядки в опит да се заблудят проверяващите.

Установени са общо 125 000 кутии (2 500 000 къса) нелегални цигари от марката Marble, без български акцизен бандерол и с надписи "For duty free sale only".  

Цигарите са на стойност около 950 000 лева. По първоначални данни са натоварени в страната.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница Варна, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Районна прокуратура – Добрич, Териториално отделение – Генерал Тошево.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Агенция "Митници"

Ученици ограбиха възрастен човек в Морската градина

При нападението е използвана физическа сила
Ученици ограбиха възрастен човек в Морската градина

Грабеж, извършен чрез използване на физическа сила, са разкрили криминалистите от Второ РУ, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Варна.

Двама ученици са нападнали възрастен човек в Морската градина и чрез издърпване му отнели раница, в която имало мобилен телефон, банкови карти и лични документи.

Само за няколко дни служителите на реда установили и задържали извършителите в ареста, за срок до денонощие. По случая е образувано досъдебно производство и е докладван на прокуратурата.

2024 © Варна е