Мобилно меню

Оставиха в ареста 34-годишен варненец, обвинен за порнографски материали с малолетни

Разследван е и за склоняване на малолетни лица за заснемане на порнографски материали
Оставиха в ареста 34-годишен варненец, обвинен за порнографски материали с малолетни

По искане на Районна прокуратура – Варна съдът остави в ареста 34-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за съхранение и разпространение на порнографски материали, за създаването на които са използвани лица ненавършили 18 години, както и за склоняване на малолетни лица за заснемане на такива материали. До днес той беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ случая прокурор с оглед довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение.

Мъжът с инициали О.С. е задържан при специализирана операция, реализирана от служители на ГДБОП при МВР във Варна. В хода на разследването е установено, че мъжът е съхранявал и разпространявал порнографски материали, за създаването на които са използвани лица видимо ненавършили 18 години. Освен това, чрез електронни съобщения той установил контакти с лице, ненавършило 14-годишна възраст, и го склонил да участва в  създаването на видео материали със сексуално съдържание. 

При извършените претърсвания, са намерени и иззети електронни устройства и носители на информация, съдържащи именно такива файлове в графичен и видеоформат. 

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Варна, назначени са множество експертизи. Днес съдът уважи като основателно искането на прокурора по случая за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо О.С. и определи той да остане в ареста. Наложената мярка може да бъде обжалвана пред Окръжен съд – Варна.

2024 © Варна е

Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

Бил обявен за международно издирване през 2017 година
Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

35-годишен жител на Русе, обявен за международно издирване с червена бюлетина през 2017 г. е задържан в курорта Златни пясъци вчера по обяд.

В Специализираната полицейска операция участвали Служители на сектор „Издирване“ от Главната дирекция „Национална полиция“, съвместно с колегите си в ОДМВР Варна и ОДМВР Русе.

До момента на задържане, осъденият се е укривал успешно от служителите на реда в продължение на 7 години. Срещу него има наложена (задочно) мярка „Лишаване от свобода“ в размер на седем години, заради извършени от него престъпления по чл. 142, ал.3, т.3 от НК, касаещо отвличане.

Мъжът е предаден в затвора във Варна, в изпълнение на наложеното му наказание, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна