Мобилно меню

Осъдиха майка, неплащала издръжка на двете си деца

Общият размер на задължението ѝ е 5 600 лв.
Осъдиха майка, неплащала издръжка на двете си деца
152

 

36-годишна жена бе призната за виновна в това, че в периода от юли 2021 г. до август 2022 г. включително, след като е била осъдена с влязло в законна сила съдебно решение, да издържа дъщерите си, съзнателно не изпълнила това си задължение за повече от две месечни вноски. Деянието е престъпление по чл. 183 от НК.

Подсъдимата е трябвало да заплаща на децата си, чрез  техния баща, ежемесечна издръжка от по 200 лева месечно за всяко дете. Общата стойност на задължението ѝ за целия период възлиза на 2 800 лева за всяко дете или в общ размер на 5 600 лв.

С присъда, състав на Варненския районен съд наложи на 36-годишната жена наказание „пробация“. В продължение на осем месеца тя подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, както и на задължително провеждане на периодични срещи с пробационен служител за същия срок.

15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.

2023 © Варна е

Задържаха извършителите на две взломни кражби

По случаите са образувани досъдебни производства
Задържаха извършителите на две взломни кражби
66

Служители на Четвърто РУ към ОД на МВР – Варна са разкрили и задържали извършителите на две взломни кражби в морския град.

В събота, няколко часа след подаване на сигнала, е задържан 26-годишен криминално проявен варненец, който, според първоначалната информация, проникнал в двора на къща в областния град, чрез срязване на оградната мрежа и е извършил кражба на 2 торби с гаечни ключове, отвертки, 4 автомобилни гуми с джанти и други вещи.  Образувано е досъдебно производство по случая.

Друга взломна кражба извършена в кв. „Аспарухово“ и станала дни по-рано, са разкрили полицаите от същото полицейско управление. 26-годишен варненец е проникнал в жилище, чрез взломяване на прозорец и е отнел бензинов трион, винтоверт, пистолет за горещ въздух, велосипед, куфар с инструменти, ъглошлайф и верижен трион. Инкриминираните вещи са намерени и приложени към образуваното досъдебно производство.

2023 © Варна е