Мобилно меню

Осъдиха управител на търговско дружество за данъчни измами

Мъжът използвал неистински документи при представяне на информация пред органите по приходите и избегнал плащането на задължения за близо 60 000 лева
Осъдиха управител на търговско дружество за данъчни измами

Варненският окръжен съд призна за виновен 47- годишния Пламен П., който в качеството си на управител на търговско дружество, избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери - 56 839,36 лв. Деянието е било извършено в периода 15 юни 2015 – 14 януари 2016 г. във Варна. Пламен П. използвал неистински документи при представяне на информация пред органите по приходите. Той потвърдил неистина в справки- декларации за данък върху добавената стойност, с което приспаднал неследващ се данъчен кредит.

Обвинителният акт беше внесен в съда в началото на месец май 2023 г. След проведени четири открити съдебни заседания, наказателното производство приключи с присъда.

Мъжът е роден в Ямбол, със средно образование, осъждан.

Тричленният съдебен състав на Варненския окръжен съд определи наказание на Пламен П. от 2 години „лишаване от свобода“, при първоначален общ режим на изтърпяване. Мъжът беше оправдан по обвинението, че използваните неистински документи, представени пред органите по приходите са за първоначално предявения размер от 135 913,78 лв.

Съдебният акт подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Варна, в 15-дневен срок, който тече от 12 октомври, съобщават от пресцентъра на съдебната институция.

2023 © Варна е

Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

Бил обявен за международно издирване през 2017 година
Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

35-годишен жител на Русе, обявен за международно издирване с червена бюлетина през 2017 г. е задържан в курорта Златни пясъци вчера по обяд.

В Специализираната полицейска операция участвали Служители на сектор „Издирване“ от Главната дирекция „Национална полиция“, съвместно с колегите си в ОДМВР Варна и ОДМВР Русе.

До момента на задържане, осъденият се е укривал успешно от служителите на реда в продължение на 7 години. Срещу него има наложена (задочно) мярка „Лишаване от свобода“ в размер на седем години, заради извършени от него престъпления по чл. 142, ал.3, т.3 от НК, касаещо отвличане.

Мъжът е предаден в затвора във Варна, в изпълнение на наложеното му наказание, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна