Мобилно меню

Откраднаха кутия за дарения от сладкарница в центъра на Варна

Витрината на магазина е разбита
Откраднаха кутия за дарения от сладкарница в центъра на Варна
274

Кутия със събрани дарения за дете с аутизъм е открадната от сладкарница в центъра на Варна.

"До Първо РПУ сме, можете да си представите колко се притесняват престъпниците в нашата страна", коментират собствениците на магазина в социалните мрежи. От изявлението става ясно, че това не е първият набег срещу собствеността им. 

Собствениците са донякъде успокоени, че преди месец са отворили кутията за дарения и са предали събраните до тогава средства за благородната кауза. От сладкарницата помагат със събирането на средства в подкрепа на Мони, която е кръщелница на главната сладкарка в обекта.

За всички, които желаят да се включат в благородната кауза, повече информация ТУК

2023 © Варна е

Задържаха извършителите на две взломни кражби

По случаите са образувани досъдебни производства
Задържаха извършителите на две взломни кражби
66

Служители на Четвърто РУ към ОД на МВР – Варна са разкрили и задържали извършителите на две взломни кражби в морския град.

В събота, няколко часа след подаване на сигнала, е задържан 26-годишен криминално проявен варненец, който, според първоначалната информация, проникнал в двора на къща в областния град, чрез срязване на оградната мрежа и е извършил кражба на 2 торби с гаечни ключове, отвертки, 4 автомобилни гуми с джанти и други вещи.  Образувано е досъдебно производство по случая.

Друга взломна кражба извършена в кв. „Аспарухово“ и станала дни по-рано, са разкрили полицаите от същото полицейско управление. 26-годишен варненец е проникнал в жилище, чрез взломяване на прозорец и е отнел бензинов трион, винтоверт, пистолет за горещ въздух, велосипед, куфар с инструменти, ъглошлайф и верижен трион. Инкриминираните вещи са намерени и приложени към образуваното досъдебно производство.

2023 © Варна е