Мобилно меню

Откриха убита млада жена от Варна, изчезнала на Нова година

Задържаха 39-годишен, с когото жертвата имала интимна връзка
Откриха убита млада жена от Варна, изчезнала на Нова година

При полицейска акция откриха тялото на 31-годишна варненка, обявена за издирване на 7 януари. Майката на жертвата съобщила в полицията, че дъщеря ѝ е в неизвестност от 01.01.2023 г.

След подаване на сигнала са провеждани множество оперативно-издирвателни мероприятия за установяване местонахождението на младата жена, като в хода на разследването са събрани достатъчно данни, че изчезналата е станала жертва на престъпление, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

Образувано е досъдебно производство и е извършено претърсване в имота, обитаван от заподозрения за извършител 39-годишен мъж, с когото жертвата поддържала интимни отношения. Тялото на жената било открито в добре замаскирана стара септична яма. Събрани са доказателства за съпричастността на варненеца към извършеното престъпление. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, съобщават още от пресцентъра на ОД на МВР-Варна.

 

2023 © Варна е

Разбиха наркооранжерия в Максуда

Била оборудвана по всички изисквания за отглеждане на марихуана
Разбиха наркооранжерия в Максуда

Варненски полицаи разкриха 18-а наркооранжерия от началото на годината. В петък криминалисти от Първо РУ към ОД на МВР Варна са разкрили наркооранжерия в Максуда. При инспекция в имота те установили, че в къщата, имало високотехнологична оранжерия за отглеждане на коноп, както и помещения оборудвани за последващата му преработка. По време на претърсванията на дома са открити около 45 кг полусуха маса коноп.

Наркооранжерията е била оборудвана по всички изисквания за отглеждане на марихуана. Обособени са системи за контрол на температурата и влажността на въздуха, за вентилация на помещенията, използвани са били препарати за стимулиране на растежа и обогатяване на  почвата, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

На мястото за срок от 24 часа е задържан 41-годишен варненец, без криминални регистрации до момента. Образувано е досъдебно производство по случая, по чл. 354а, ал.1 от НК, чието разследване продължава под надзора на Окръжна прокуратура.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна