Мобилно меню

Пета наркооранжерия в рамките на месец разбиха варненските криминалисти

Арестувани по случая са майка и син
Пета наркооранжерия в рамките на месец разбиха варненските криминалисти

Криминалисти от ОДМВР – Варна разбиха пета оранжерия за канабис в рамките само на месец септември. След проверка на получена информация, служители от сектор "Наркотици" са претърсили два апартамента във Варна на 26 септември. На място се установи изградени две оранжерии за отглеждане на растения от рода на конопа и необходимото за това специфично оборудване – лампи, напоителни системи, климатизация, торове и препарати.

Иззети са 400 растения, в различен стадий на растеж и 2474 грама суха тревиста маса - марихуана. По Постановление № 106 на Министерския съвет, само зелената суха маса е на стойност над 50 000 лева. Задържани са майка и син, съответно на 59 и 40 години, без криминални прояви до момента.

Разследването по случая – по образуваното досъдебно производство, продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура Варна, съобщават от пресцентъра на полицията.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър ОД на МВР - Варна

Криминално проявен задигна раница на плажа във Варна

В раницата имало лични документи и пари, тя била оставена без надзор на плажната ивица
Криминално проявен задигна раница на плажа във Варна

Служителите на варненската полиция са задържали 59-годишен мъж, който е добре познат на служителите на реда и осъждан. Според събрани до момента данни, мъжът, който е жител на Благоевград, извършил кражба на раница, оставена без надзор на плажната ивица. В нея имало лични документи и пари. Мъжът е заловен от служителите на Първо РУ към ОД на МВР - Варна.

По случая е образувано досъдебно производство и събраните материали са предадени на прокуратурата, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е