Мобилно меню

Пиян руски гражданин зад волана на Ауди задържаха във Варна

Заловен е около един часа след полунощ
Пиян руски гражданин зад волана на Ауди задържаха във Варна
593

В полицейския арест за 24 часа е задържан 40-годишен руски гражданин, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна. При извършена проверка, служителите на Първо РУ, установили, че мъжът шофирал лек автомобил Ауди, след като е консумирал значително количество алкохол. Инспекцията на водача е извършена тази сутрин, около 1 часа. 

По случая е образувано досъдебно производство.

2024 © Варна е

Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Основната цел на инициативата е да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик на хора и трудова експлоатация
Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Община Варна, съвместно с Националната и Местната комисии за борба с трафика на  хора започва ежегодната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация „За къде пътуваш“. Инициативата ще се проведе в дните 15 април – 31 май 2024 г. Партньори в кампанията са също дирекция „Бюро по труда“ – Варна, Гранична полиция – Летище Варна и 12 варненски училища с разкрити училищни превантивни клубове, които участват със свои доброволци, съобщават от пресцентъра на Община Варна.

Основна цел на кампанията е да постигне широк обществен отзвук и информираност  за  проблемите, свързани с трафика на хора с цел трудова експлоатация. Инициативата „За къде пътуваш“ се стреми да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик и трудова експлоатация. В кампанията се търсят механизми за привличане вниманието на най-уязвимите в това отношение групи и предпазването им от злополучна трудова миграция. 

По време на инициативата доброволци от училищните превантивни клубове ще провеждат информационни сесии сред връстници.

2024 © Варна е