Мобилно меню

Пиян шофьор опита да подкупи полицай край летището

Нарушителят е от тервелско село и е известен на органите на реда с предишни криминални прояви
Пиян шофьор опита да подкупи полицай край летището

Криминално проявен 43-годишен мъж от тервелското село Орляк направил опит да подкупи полицай от РУ Аксаково, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна. Случката се разиграла снощи, един час след полунощ, в района на летището.

Водачът на лек автомобил "Ситроен", бил спрян за проверка и направения от служителите на реда алкотест показал над допустимите промили алкохол в кръвта му. Тогава нарушителят се опитал да постави сумата от 130 лева в ръцете на униформения. 

По случая е образувано бързо полицейско производство, което е докладвано на прокуратурата.

2023 © Варна е

Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Основната цел на инициативата е да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик на хора и трудова експлоатация
Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Община Варна, съвместно с Националната и Местната комисии за борба с трафика на  хора започва ежегодната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация „За къде пътуваш“. Инициативата ще се проведе в дните 15 април – 31 май 2024 г. Партньори в кампанията са също дирекция „Бюро по труда“ – Варна, Гранична полиция – Летище Варна и 12 варненски училища с разкрити училищни превантивни клубове, които участват със свои доброволци, съобщават от пресцентъра на Община Варна.

Основна цел на кампанията е да постигне широк обществен отзвук и информираност  за  проблемите, свързани с трафика на хора с цел трудова експлоатация. Инициативата „За къде пътуваш“ се стреми да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик и трудова експлоатация. В кампанията се търсят механизми за привличане вниманието на най-уязвимите в това отношение групи и предпазването им от злополучна трудова миграция. 

По време на инициативата доброволци от училищните превантивни клубове ще провеждат информационни сесии сред връстници.

2024 © Варна е