Мобилно меню

Пиянска свада завърши с убийство в центъра на Варна

Престъплението е извършено на 14 януари, а заподозреният е в ареста
Пиянска свада завърши с убийство в центъра на Варна

По искане на Окръжна прокуратура – Варна 53-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за умишлено убийство, остава в ареста. Съдът уважи като основателно искането на наблюдаващия случая прокурор и определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Жертва на тежкото престъпление станал 54-годишен познат на обвиняемия с инициали Д.В. Вечерта на 14 януари 2024 година двамата се намирали в апартамент в центъра на Варна. Именно там 53-годишният мъж нанесъл две прободни рани в областта на врата и гърдите на по-възрастния, в резултат на което той починал. Според събраните до момента данни двамата са употребили голямо количество алкохол преди да бъде извършено тежкото престъпление, съобщават от пресцентъра на прокуратурата. 

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна. Изясняват се всички факти и обстоятелства около случилото се.

Определението на съда подлежи на въззивна проверка от Апелативен съд – Варна.

2024 © Варна е

Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

Бил обявен за международно издирване през 2017 година
Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

35-годишен жител на Русе, обявен за международно издирване с червена бюлетина през 2017 г. е задържан в курорта Златни пясъци вчера по обяд.

В Специализираната полицейска операция участвали Служители на сектор „Издирване“ от Главната дирекция „Национална полиция“, съвместно с колегите си в ОДМВР Варна и ОДМВР Русе.

До момента на задържане, осъденият се е укривал успешно от служителите на реда в продължение на 7 години. Срещу него има наложена (задочно) мярка „Лишаване от свобода“ в размер на седем години, заради извършени от него престъпления по чл. 142, ал.3, т.3 от НК, касаещо отвличане.

Мъжът е предаден в затвора във Варна, в изпълнение на наложеното му наказание, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна