Мобилно меню

По сто сигнала дневно за фалшиви имейли от "Български пощи"

Фишинг кампанията от името на държавния оператор целяла събирането на лични данни и реквизити на банкови карти
По сто сигнала дневно за фалшиви имейли от "Български пощи"

За нова фишинг кампания от името на „Български пощи“, алармират от държавния оператор, като се позовават на сигналите, които граждани подават в Кол центъра на дружеството - средно по около 100 всеки ден.

От името на „Български пощи“ се изпращат фалшиви имейли и SMS съобщения, с цел събиране на чувствителни лични данни. В съобщенията се уведомява, че клиентът има пратка (понякога се посочва произволен номер) и трябва да заплати определена сума за нейното получаване, освобождаване от митница, коригиране на адрес, пренасочване на пратка поради отсъстващ получател и др., като е необходимо да предостави лични данни, от банкова карта и др.

Случаите на измама подробно са описани на сайта на компанията.

„Български пощи“ отново обръщат внимание, че не изпращат тези съобщения, не изискват по имейл info@bgpost.bg или SMS заплащане on-line на такси и по никакви поводи не изискват лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката.

"Дължимите суми и държавни вземания към дружеството се заплащат в пощенската станция при доставката на пратката. Документ за самоличност се предоставя на място в пощенските станции при извършване на услугите", подчертават от "Български пощи".

2024 © Варна е

При полицейска спецакция: Задържаха трима наркодилъри

Нарушителите са заловени непосредствено след като са разпространили опиати на други двама варненци
При полицейска спецакция: Задържаха трима наркодилъри

Трима мъже на 45, 46 и 47 години са задържани преди дни, при специализирана полицейска операция по линия противодействие разпространението на наркотични вещества. Нарушителите са заловени непосредствено след като са разпространили опиати на други двама варненци.

При проведените процесуално-следствени действия на пет адреса и два автомобила ползвани от задържаните, криминалистите са намерили и иззели 50,33 г кокаин; 338,18 г хероин; 54,7 г метамфетамин; 1,73 г хашиш; електронни везни и сума от около 50 000 лева, в различна валута.

По случая е образувано досъдебно производство, под наблюдение на компетентната прокуратура.

2024 © Варна е