Мобилно меню

Полицията хвана двама с марихуана

Срещу тях са образувани бързи производства
Полицията хвана двама с марихуана

Преди дни при извършена проверка от служители на Първо РУ са задържани двама варненци – на 20 и  на 34 години.

При обиска у тях са намерени два броя полиетиленови пликчета, съдържащи суха, зелена тревиста маса. От направената експертна справка е установено, че веществото е марихуана.

Нарушителите са задържани за срок до денонощие, а срещу тях са образувани бързи производства.

2022 © Варна е

Разбиха наркооранжерия в Максуда

Била оборудвана по всички изисквания за отглеждане на марихуана
Разбиха наркооранжерия в Максуда

Варненски полицаи разкриха 18-а наркооранжерия от началото на годината. В петък криминалисти от Първо РУ към ОД на МВР Варна са разкрили наркооранжерия в Максуда. При инспекция в имота те установили, че в къщата, имало високотехнологична оранжерия за отглеждане на коноп, както и помещения оборудвани за последващата му преработка. По време на претърсванията на дома са открити около 45 кг полусуха маса коноп.

Наркооранжерията е била оборудвана по всички изисквания за отглеждане на марихуана. Обособени са системи за контрол на температурата и влажността на въздуха, за вентилация на помещенията, използвани са били препарати за стимулиране на растежа и обогатяване на  почвата, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

На мястото за срок от 24 часа е задържан 41-годишен варненец, без криминални регистрации до момента. Образувано е досъдебно производство по случая, по чл. 354а, ал.1 от НК, чието разследване продължава под надзора на Окръжна прокуратура.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна