Мобилно меню

Полицията във Варна издирва непълнолетни вандали, трошили машина за билети

Съоръженията са под постоянно видеонаблюдение и извършителите ще бъдат установени скоро, уверяват компетентните органи
Полицията във Варна издирва непълнолетни вандали, трошили машина за билети
31

Сигнал за вандалска проява на непълнолетни, трошили машина за билети на автобусна спирка е подадена в полицията във Варна от общинското предприятие ТАСРУД, съобщи неговият директор Милко Лалев. Хулиганските действия са извършени на 18 януари 2023 г., в 21:52 ч. на спирка "Площад Съединение-2" (за център) и са заснети от системите за видеонаблюдение. Материалите са предадени на компетентните органи за установяване на извършителите и последващо търсене на отговорност за техните действия, заяви още директорът на ОП ТАСРУД.

От общинското предприятие напомнят, че оборудването за продажба на превозни документи, монтирано на автобусни спирки, е под постоянно видеонаблюдение.

2023 © Варна е
Още по темата: ТАСРУД Полиция Вандали
Още по темата: ТАСРУД Полиция Вандали

Задържаха извършителите на две взломни кражби

По случаите са образувани досъдебни производства
Задържаха извършителите на две взломни кражби
66

Служители на Четвърто РУ към ОД на МВР – Варна са разкрили и задържали извършителите на две взломни кражби в морския град.

В събота, няколко часа след подаване на сигнала, е задържан 26-годишен криминално проявен варненец, който, според първоначалната информация, проникнал в двора на къща в областния град, чрез срязване на оградната мрежа и е извършил кражба на 2 торби с гаечни ключове, отвертки, 4 автомобилни гуми с джанти и други вещи.  Образувано е досъдебно производство по случая.

Друга взломна кражба извършена в кв. „Аспарухово“ и станала дни по-рано, са разкрили полицаите от същото полицейско управление. 26-годишен варненец е проникнал в жилище, чрез взломяване на прозорец и е отнел бензинов трион, винтоверт, пистолет за горещ въздух, велосипед, куфар с инструменти, ъглошлайф и верижен трион. Инкриминираните вещи са намерени и приложени към образуваното досъдебно производство.

2023 © Варна е