Мобилно меню

При спецакция в Максуда: Задържаха трима наркодилъри

Иззети са марихуана, метамфетамин, кокаин, хероин
При спецакция в Максуда: Задържаха трима наркодилъри

Специализирана полицейска операция по противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества е проведена на територията на Максуда, съобщават от пресцентъра на варненската полиция. Задържани са трима, добре познати на полицията варненци – на 30, 40 и 50 години.

В хода на полицейската акция са претърсени седем адреса – жилища, които са обитавани от тримата мъже и техни роднини. Намерени и иззети са различни по вид наркотични вещества - марихуана, метамфетамин, кокаин, хероин - по изготвената експертна справка. Като веществени доказателства са взети и откритите електронни везни, множество пакетчета с различен обем и немалка сума пари, съобщават още от пресцентъра на ОД на МВР - Варна.

Нарушителите на закона са задържани в полицейския арест до 24 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдение на Окръжна прокуратура.

2024 © Варна е

Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

Бил обявен за международно издирване през 2017 година
Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

35-годишен жител на Русе, обявен за международно издирване с червена бюлетина през 2017 г. е задържан в курорта Златни пясъци вчера по обяд.

В Специализираната полицейска операция участвали Служители на сектор „Издирване“ от Главната дирекция „Национална полиция“, съвместно с колегите си в ОДМВР Варна и ОДМВР Русе.

До момента на задържане, осъденият се е укривал успешно от служителите на реда в продължение на 7 години. Срещу него има наложена (задочно) мярка „Лишаване от свобода“ в размер на седем години, заради извършени от него престъпления по чл. 142, ал.3, т.3 от НК, касаещо отвличане.

Мъжът е предаден в затвора във Варна, в изпълнение на наложеното му наказание, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна