Мобилно меню

При спецакция във Варненско: Разбиха наркооранжерия и откриха откраднато "Порше"

33-годишен варненец преобразувал стар пилчарник за престъпните си намерения
При спецакция във Варненско: Разбиха наркооранжерия и откриха откраднато "Порше"

Високотехнологична оранжерия за марихуана беше разбита при специализирана полицейска операция, проведена от служители на ОДМВР – Варна и ГДНП. При претърсване на имот в землището на с. Млада Гвардия, община Ветрино, полицаите открили закрита оранжерия за отглеждане на марихуана, оборудвана на мястото на стар пилчарник.

При процесуално-следствените действия са иззети 923 растения от рода на конопа в различен стадии на растеж и близо 2 килограма суха листна маса, както и климатици, генератори, система за вентилация.

В закрито помещение бил намерен лек автомобил "Порше", обект на престъпление, извършено в София. Установеният на място 33-годишен мъж от областния град, криминално проявен, владеещ имота, е задържан за срок до 24 часа. Действията по разследването продължават в рамките на образуваното досъдебно производство, под наблюдение на Окръжна прокуратура, съобщават от пресцентъра на полицията.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър ОДМВР – Варна

Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Основната цел на инициативата е да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик на хора и трудова експлоатация
Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Община Варна, съвместно с Националната и Местната комисии за борба с трафика на  хора започва ежегодната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация „За къде пътуваш“. Инициативата ще се проведе в дните 15 април – 31 май 2024 г. Партньори в кампанията са също дирекция „Бюро по труда“ – Варна, Гранична полиция – Летище Варна и 12 варненски училища с разкрити училищни превантивни клубове, които участват със свои доброволци, съобщават от пресцентъра на Община Варна.

Основна цел на кампанията е да постигне широк обществен отзвук и информираност  за  проблемите, свързани с трафика на хора с цел трудова експлоатация. Инициативата „За къде пътуваш“ се стреми да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик и трудова експлоатация. В кампанията се търсят механизми за привличане вниманието на най-уязвимите в това отношение групи и предпазването им от злополучна трудова миграция. 

По време на инициативата доброволци от училищните превантивни клубове ще провеждат информационни сесии сред връстници.

2024 © Варна е