Мобилно меню

Разкриха кражба на автомобил във Варна

Колата е била оставена с незагасен двигател и поставен контактен ключ
Разкриха кражба на автомобил във Варна

Сигнал за кражба на лек автомобил „Форд“ е подаден във варненската полиция вчера, около 18.30 часа. Според информацията, колата е била оставена пред жилището на собственика, с незагасен двигател и поставен контактен ключ.

В резултат на предприетите незабавни действия, служители на  Трето РУ - след час, задържали злосторника – 30-годишен, варненец, криминално проявен и осъждан. 

Случаят е докладван на прокуратурата, образувано е досъдебно производство, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна.

2024 © Варна е

Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Основната цел на инициативата е да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик на хора и трудова експлоатация
Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Община Варна, съвместно с Националната и Местната комисии за борба с трафика на  хора започва ежегодната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация „За къде пътуваш“. Инициативата ще се проведе в дните 15 април – 31 май 2024 г. Партньори в кампанията са също дирекция „Бюро по труда“ – Варна, Гранична полиция – Летище Варна и 12 варненски училища с разкрити училищни превантивни клубове, които участват със свои доброволци, съобщават от пресцентъра на Община Варна.

Основна цел на кампанията е да постигне широк обществен отзвук и информираност  за  проблемите, свързани с трафика на хора с цел трудова експлоатация. Инициативата „За къде пътуваш“ се стреми да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик и трудова експлоатация. В кампанията се търсят механизми за привличане вниманието на най-уязвимите в това отношение групи и предпазването им от злополучна трудова миграция. 

По време на инициативата доброволци от училищните превантивни клубове ще провеждат информационни сесии сред връстници.

2024 © Варна е