Мобилно меню

Разследват служител на "Икономическа полиция", поискал подкуп

Обещал срещу 8000 лева да укрие документи по висящо досъдебно производство
Разследват служител на "Икономическа полиция", поискал подкуп

Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност 35-годишен служител на отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР в града за това, че в качеството му на длъжностно лице поискал парична сума в размер на 8000 лева, за да укрие документи по висящо досъдебно производство, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Досъдебното производство под надзора Окръжна прокуратура – Варна било образувано по материали от Дирекция „Вътрешна сигурност“ в града на 9 август 2023 година. На 14 август полицейският служител бил задържан в момент на приемане на подкупа.

Задържано било и лицето, извършило посредническата дейност - мъж на 43 години, който също е привлечен към наказателна отговорност като помагач.

Извършени били претърсвания и изземвания, при които били открити документите, които следвало да бъдат укрити, както и големи парични суми.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Варна. Двамата мъже са задържани за срок до 72 часа, като предстои наблюдаващият случая прокурор да прецени дали да внесе в съда искания за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

2023 © Варна е

При полицейска спецакция: Задържаха трима наркодилъри

Нарушителите са заловени непосредствено след като са разпространили опиати на други двама варненци
При полицейска спецакция: Задържаха трима наркодилъри

Трима мъже на 45, 46 и 47 години са задържани преди дни, при специализирана полицейска операция по линия противодействие разпространението на наркотични вещества. Нарушителите са заловени непосредствено след като са разпространили опиати на други двама варненци.

При проведените процесуално-следствени действия на пет адреса и два автомобила ползвани от задържаните, криминалистите са намерили и иззели 50,33 г кокаин; 338,18 г хероин; 54,7 г метамфетамин; 1,73 г хашиш; електронни везни и сума от около 50 000 лева, в различна валута.

По случая е образувано досъдебно производство, под наблюдение на компетентната прокуратура.

2024 © Варна е