Мобилно меню

Разследват убийство на млада жена край Варна

Задържан е мъжът, с когото жертвата съжителствала
Разследват убийство на млада жена край Варна
76

Окръжната прокуратура във Варна разследва случай на убийство на млада жена, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

На 6 февруари, около 19 часа, е получен сигнал за нанесен побой, за пострадала жена на 26-годишна възраст в село Бозвелийско. На мястото са изпратени екипи на полицията и спешна помощ, които установяват смъртта на жената.

На място е извършен оглед. По тялото на жертвата са констатирани множество травматични увреждания. Назначена е съдебно-медицинска експертиза за изясняване причините за смъртта на младата жена. Иззети са множество веществени доказателства и биологичен материал. Разпитват се свидетели.

Във връзка със случая е задържан 37-годишен мъж, с когото жертвата е съжителствала. Събират се доказателства за евентуална негова съпричастност към тежкото престъпление. Предстои наблюдаващият случая прокурор да извърши анализ на събраните доказателства и да прецени налице ли са достатъчно такива за привличане към наказателна отговорност. Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Варна. Изясняват се фактите и обстоятелствата около случилото се.

2023 © Варна е

Задържаха извършителите на две взломни кражби

По случаите са образувани досъдебни производства
Задържаха извършителите на две взломни кражби
86

Служители на Четвърто РУ към ОД на МВР – Варна са разкрили и задържали извършителите на две взломни кражби в морския град.

В събота, няколко часа след подаване на сигнала, е задържан 26-годишен криминално проявен варненец, който, според първоначалната информация, проникнал в двора на къща в областния град, чрез срязване на оградната мрежа и е извършил кражба на 2 торби с гаечни ключове, отвертки, 4 автомобилни гуми с джанти и други вещи.  Образувано е досъдебно производство по случая.

Друга взломна кражба извършена в кв. „Аспарухово“ и станала дни по-рано, са разкрили полицаите от същото полицейско управление. 26-годишен варненец е проникнал в жилище, чрез взломяване на прозорец и е отнел бензинов трион, винтоверт, пистолет за горещ въздух, велосипед, куфар с инструменти, ъглошлайф и верижен трион. Инкриминираните вещи са намерени и приложени към образуваното досъдебно производство.

2023 © Варна е