Мобилно меню

Рецидивист нападна жена си с макетен нож - не искал да са разделени!

42-годишният мъж отправил и закана за убийство към жена си пред очевидци в игрална зала
Рецидивист нападна жена си с макетен нож - не искал да са разделени!

Районна прокуратура – Добрич привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа 42-годишен мъж, причинил средна телесна повреда на съпругата си, с която бил във фактическа раздяла, при условията на домашно насилие и опасен рецидив, и освен това заканил се да я убие. Деянието е извършено в следобедните часове на 12 октомври, на обществено място.

Жената се намирала в игрална зала в град Добрич, когато при нея дошъл обвиняемият. Той не желаел да бъдат разделени и опитал да убеди съпругата си да се върне при него. Пострадалата отказала. Последвала закана за убийство от страна на 42-годишния И.А. Минути по-късно той извадил макетен нож, нападнал жена си и я намушкал в ръката, след това успял да й нанесе порезни рани в областта на лицето и шията. Потърпевшата успяла да се изплъзне на нападателя си. Била отведена в болнично заведение, където се установила средна телесна повреда, направени й били 9 шева на лицето и 3 на врата. Няма опасност за живота й.

Малко след извършеното от него, обвиняемият сам тръгнал към полицейско управление, за да се предаде. Задържан е и са му повдигнати обвинения за две престъпления. И.А. е добре известен на органите на реда и е осъждан многократно, включително за закана за убийство, средна телесна повреда по хулигански подбуди и палеж на автомобил.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич. Наблюдаващият случая прокурор ще настоява пред съда за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

2023 © Варна е
Още по темата: Добрич Жена Нож Рецидивист
Още по темата: Добрич Жена Нож Рецидивист

Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Основната цел на инициативата е да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик на хора и трудова експлоатация
Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Община Варна, съвместно с Националната и Местната комисии за борба с трафика на  хора започва ежегодната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация „За къде пътуваш“. Инициативата ще се проведе в дните 15 април – 31 май 2024 г. Партньори в кампанията са също дирекция „Бюро по труда“ – Варна, Гранична полиция – Летище Варна и 12 варненски училища с разкрити училищни превантивни клубове, които участват със свои доброволци, съобщават от пресцентъра на Община Варна.

Основна цел на кампанията е да постигне широк обществен отзвук и информираност  за  проблемите, свързани с трафика на хора с цел трудова експлоатация. Инициативата „За къде пътуваш“ се стреми да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик и трудова експлоатация. В кампанията се търсят механизми за привличане вниманието на най-уязвимите в това отношение групи и предпазването им от злополучна трудова миграция. 

По време на инициативата доброволци от училищните превантивни клубове ще провеждат информационни сесии сред връстници.

2024 © Варна е