Мобилно меню

Само за ден: Варненската полиция разкри кражба на кола

Извършителите на престъплението са мъж и жена, познати на органите на реда с предишни криминални прояви
Само за ден: Варненската полиция разкри кражба на кола
60

Жена на 20 години и мъж на 26 години са задържани вчера в Четвърто РУ на варненската полиция.

Преди ден, те извършили кражба на лек автомобил, който бил паркиран пред адреса на нейния собственик, който веднага подал сигнал за престъплението. Колата е открита много бързо от полицаите, които установили и липсващи от нея вещи – велосипед и слушалки.

Извършителите на кражбата са познати на органите на реда с предишни криминални прояви, съобщават от пресцентъра на варненската полиция. По случая е образувано досъдебно производство и е докладван  на прокуратурата.

2023 © Варна е / снимката е илюстративна.

Задържаха извършителите на две взломни кражби

По случаите са образувани досъдебни производства
Задържаха извършителите на две взломни кражби
66

Служители на Четвърто РУ към ОД на МВР – Варна са разкрили и задържали извършителите на две взломни кражби в морския град.

В събота, няколко часа след подаване на сигнала, е задържан 26-годишен криминално проявен варненец, който, според първоначалната информация, проникнал в двора на къща в областния град, чрез срязване на оградната мрежа и е извършил кражба на 2 торби с гаечни ключове, отвертки, 4 автомобилни гуми с джанти и други вещи.  Образувано е досъдебно производство по случая.

Друга взломна кражба извършена в кв. „Аспарухово“ и станала дни по-рано, са разкрили полицаите от същото полицейско управление. 26-годишен варненец е проникнал в жилище, чрез взломяване на прозорец и е отнел бензинов трион, винтоверт, пистолет за горещ въздух, велосипед, куфар с инструменти, ъглошлайф и верижен трион. Инкриминираните вещи са намерени и приложени към образуваното досъдебно производство.

2023 © Варна е