Мобилно меню

Спипаха 23-годишен сериен крадец на шоколад

Извършвал набезите си в търговски обекти от една и съща верига
Спипаха 23-годишен сериен крадец на шоколад

Жител на с. Езерово, на 23 години, известен на МВР, отново е попаднал в ареста на Първо РУ за извършени от него кражби, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.  

Преди месец задържаният е успял да отмъкне шоколадови изделия от магазин за хранителни стоки, като дни по-късно е повторил незаконния акт в друг търговски обект, от същата верига.

Вчера, служителите на реда са успели да го заловят и образували досъдебни производства.

2023 © Варна е

Прокуратурата остави в ареста мъж, обвинен за грабеж на дамска раница

Той е добре известен на органите на реда и е многократно осъждан
Прокуратурата остави в ареста мъж, обвинен за грабеж на дамска раница

Окръжен съд - Варна наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 55-годишния И.М. след искане на Окръжната прокуратура в града. Той е привлечен като обвиняем за грабеж на дамска раница, извършен в условията на опасен рецидив, и до момента бе задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор.

Жертва на престъплението станала 54-годишна жена, която се намирала в района на фериботния комплекс в град Белослав на 14 април 2024 година. И.М. също се намирал в района, когато  забелязвайки жената, решил да я ограби. Той издърпал от ръцете ѝ дамска раница, в която жената носела мобилен телефон, портмоне с малка сума пари, лични документи и други вещи и избягал. По случая незабавно е започнато разследване, в хода на което 55-годишният мъж е издирен, задържан и привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 199, ал. 1, т.4 от НК. Той е добре известен на органите на реда и е многократно осъждан. Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна