Мобилно меню

Спипаха 23-годишен сериен крадец на шоколад

Извършвал набезите си в търговски обекти от една и съща верига
Спипаха 23-годишен сериен крадец на шоколад
32

Жител на с. Езерово, на 23 години, известен на МВР, отново е попаднал в ареста на Първо РУ за извършени от него кражби, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.  

Преди месец задържаният е успял да отмъкне шоколадови изделия от магазин за хранителни стоки, като дни по-късно е повторил незаконния акт в друг търговски обект, от същата верига.

Вчера, служителите на реда са успели да го заловят и образували досъдебни производства.

2023 © Варна е

Осъдиха жена за търговия със стоки, имитация на популярни марки

За извършеното престъпление, против интелектуалната собственост, 48-годишната подсъдимата получи наказание от 4 месеца и глоба в размер на 300 лева
Осъдиха жена за търговия със стоки, имитация на популярни марки
28

Делото бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие, с признание на вината и редуциране на определеното наказание с една трета. Така за извършено престъпление против интелектуалната собственост - по чл.172б, ал.1 от НК, на подсъдимата беше наложено наказание от 4 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години, както и глоба в размер на 300 лева.

На 18 май миналата година, при извършена проверка в търговски обект в КК “Златни пясъци” – магазин, стопанисван от фирма на подсъдимата, се установява предлагане за продажба на спортни дрехи, носещи знаци със запазените марки на общо 10 световно известни чуждестранни търговски дружества, без съгласието на притежателите на изключителните права. Според назначената експертиза знаците, поставени върху намерените в магазина стоки, са сходни със защитените регистрирани търговски марки, което е предпоставка за объркване на потребителите и свързване на знака с оригиналните марки. Общата стойност на инкриминираните стоки е за над 42 000 лева.

В тежест на подсъдимата са направените по делото разноски. Веществените доказателства, предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата и след влизане в законна сила на присъдата следва да се унищожат. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

2023 © Варна е / снимката е илюстративна