Мобилно меню

Спипаха 25-годишен, задигнал куриерски пратки

Кражбата е извършена от служебен автомобил
Спипаха 25-годишен, задигнал куриерски пратки
31

25-годишен варненец, известен на полицията е задържан в ареста на Първо РУ. Той бил заловен след  проведени оперативно–издирвателни мероприятия, след като преди дни е получен сигнал за кражба на пет куриерски пратки, съхранявани в багажно отделение на служебен автомобил. Вещите, обект на посегателството са били взети, чрез отключване на задната врата на колата и при залавяне на извършителя – са намерени и приобщени към образуваното досъдебно производство.Работата по случая продължава под наблюдение на прокуратурата, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2023 © Варна е / снимката е илюстративна
Още по темата: Автомобил Кражба Варна МВР
Още по темата: Автомобил Кражба Варна МВР

Осъдиха жена за търговия със стоки, имитация на популярни марки

За извършеното престъпление, против интелектуалната собственост, 48-годишната подсъдимата получи наказание от 4 месеца и глоба в размер на 300 лева
Осъдиха жена за търговия със стоки, имитация на популярни марки
28

Делото бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие, с признание на вината и редуциране на определеното наказание с една трета. Така за извършено престъпление против интелектуалната собственост - по чл.172б, ал.1 от НК, на подсъдимата беше наложено наказание от 4 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години, както и глоба в размер на 300 лева.

На 18 май миналата година, при извършена проверка в търговски обект в КК “Златни пясъци” – магазин, стопанисван от фирма на подсъдимата, се установява предлагане за продажба на спортни дрехи, носещи знаци със запазените марки на общо 10 световно известни чуждестранни търговски дружества, без съгласието на притежателите на изключителните права. Според назначената експертиза знаците, поставени върху намерените в магазина стоки, са сходни със защитените регистрирани търговски марки, което е предпоставка за объркване на потребителите и свързване на знака с оригиналните марки. Общата стойност на инкриминираните стоки е за над 42 000 лева.

В тежест на подсъдимата са направените по делото разноски. Веществените доказателства, предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата и след влизане в законна сила на присъдата следва да се унищожат. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

2023 © Варна е / снимката е илюстративна