Мобилно меню

Спипаха 25-годишен, задигнал куриерски пратки

Кражбата е извършена от служебен автомобил
Спипаха 25-годишен, задигнал куриерски пратки

25-годишен варненец, известен на полицията е задържан в ареста на Първо РУ. Той бил заловен след  проведени оперативно–издирвателни мероприятия, след като преди дни е получен сигнал за кражба на пет куриерски пратки, съхранявани в багажно отделение на служебен автомобил. 
Вещите, обект на посегателството са били взети, чрез отключване на задната врата на колата и при залавяне на извършителя – са намерени и приобщени към образуваното досъдебно производство.
Работата по случая продължава под наблюдение на прокуратурата, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2023 © Варна е / снимката е илюстративна
Още по темата: Автомобил Кражба Варна МВР
Още по темата: Автомобил Кражба Варна МВР

Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Основната цел на инициативата е да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик на хора и трудова експлоатация
Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Община Варна, съвместно с Националната и Местната комисии за борба с трафика на  хора започва ежегодната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация „За къде пътуваш“. Инициативата ще се проведе в дните 15 април – 31 май 2024 г. Партньори в кампанията са също дирекция „Бюро по труда“ – Варна, Гранична полиция – Летище Варна и 12 варненски училища с разкрити училищни превантивни клубове, които участват със свои доброволци, съобщават от пресцентъра на Община Варна.

Основна цел на кампанията е да постигне широк обществен отзвук и информираност  за  проблемите, свързани с трафика на хора с цел трудова експлоатация. Инициативата „За къде пътуваш“ се стреми да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик и трудова експлоатация. В кампанията се търсят механизми за привличане вниманието на най-уязвимите в това отношение групи и предпазването им от злополучна трудова миграция. 

По време на инициативата доброволци от училищните превантивни клубове ще провеждат информационни сесии сред връстници.

2024 © Варна е