Мобилно меню

Спипаха 70-годишен наркодилър във Варна

Заловен е при специализирана полицейска операция
Спипаха 70-годишен наркодилър във Варна

Специализирана полицейска операция по противодействие разпространението на наркотични вещества се провежда на територията на цялата страна. В рамките на акцията служители на ОДМВР – Варна са задържали 70-годишен варненец, известен на органите на реда с предишни криминални прояви.

При претърсване в автомобила и дома му, е  намерено и иззето немалко количество фентанил и негови аналози, както и кокаин, марихуана, и електронна везна.  По първоначални данни, намерените наркотични вещества са били предназначено за разпространение, както на територията на област Варна, така и в съседната Добричка област. По случая е образувано досъдебно производство и е докладван на Окръжна прокуратурата, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2023 © Варна е / снимката е илюстративна

Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

Бил обявен за международно издирване през 2017 година
Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

35-годишен жител на Русе, обявен за международно издирване с червена бюлетина през 2017 г. е задържан в курорта Златни пясъци вчера по обяд.

В Специализираната полицейска операция участвали Служители на сектор „Издирване“ от Главната дирекция „Национална полиция“, съвместно с колегите си в ОДМВР Варна и ОДМВР Русе.

До момента на задържане, осъденият се е укривал успешно от служителите на реда в продължение на 7 години. Срещу него има наложена (задочно) мярка „Лишаване от свобода“ в размер на седем години, заради извършени от него престъпления по чл. 142, ал.3, т.3 от НК, касаещо отвличане.

Мъжът е предаден в затвора във Варна, в изпълнение на наложеното му наказание, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна