Мобилно меню

Спипаха баща и син наркопласьори

И двамата са криминално проявени, а бащата вече е осъждан за разпространение на наркотични вещества
Спипаха баща и син наркопласьори

Двама мъже от Варна - на 59 и 37 години, баща и син, са задържани при полицейска операция за противодействие на престъпления свързани с наркотични вещества. Заловени са в петък сутринта, във варненския квартал "Христо Ботев".

По-възрастния мъж вече е осъждан за разпространение на наркотични вещества. Операцията е извършена по сигнал, съобщават от пресцентъра на полицията. При  претърсване на къщата, полицаите намерили над половин килограм хероин и амфетамин, потвърдено от направената експертна справка, електронна везна и два вида боеприпаси. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа и срещу тях е образувано досъдебно производство за разпространение на наркотични вещества, а срещу сина – и за държане на боеприпаси без надлежно разрешително.

Действията по разследването се осъществяват и към момента под наблюдение на Окръжна прокуратурата.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър ОД МВР Варна

Дрехи и парфюми менте иззеха в курорта Златни пясъци

Приблизителната стойност на иззетите стоки е около 110 000 лева
Дрехи и парфюми менте иззеха в курорта Златни пясъци

Специализирана полицейска операция по линия "Интелектуална собственост" е извършена в разгара на летния сезон в курорта Златни пясъци. От служителите на Икономическа полиция към ОДМВР Варна са били извършени проверки на два търговски обекта. Там оперативните полицаи са намерили и иззели 443 шапки, 236 парфюми, 216 маратонки и чехли, и 60 спортни комплекта – всички със запазени търговски марки.

За посочените артикули не са били представени документи за произход и разрешения от притежателите на изключителните права. Приблизителната стойност на иззетите стоки е около 110 000 лева. По случая са образувани две досъдебно производства, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е