Мобилно меню

Спипаха баща и син наркопласьори

И двамата са криминално проявени, а бащата вече е осъждан за разпространение на наркотични вещества
Спипаха баща и син наркопласьори

Двама мъже от Варна - на 59 и 37 години, баща и син, са задържани при полицейска операция за противодействие на престъпления свързани с наркотични вещества. Заловени са в петък сутринта, във варненския квартал "Христо Ботев".

По-възрастния мъж вече е осъждан за разпространение на наркотични вещества. Операцията е извършена по сигнал, съобщават от пресцентъра на полицията. При  претърсване на къщата, полицаите намерили над половин килограм хероин и амфетамин, потвърдено от направената експертна справка, електронна везна и два вида боеприпаси. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа и срещу тях е образувано досъдебно производство за разпространение на наркотични вещества, а срещу сина – и за държане на боеприпаси без надлежно разрешително.

Действията по разследването се осъществяват и към момента под наблюдение на Окръжна прокуратурата.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър ОД МВР Варна

Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

Бил обявен за международно издирване през 2017 година
Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

35-годишен жител на Русе, обявен за международно издирване с червена бюлетина през 2017 г. е задържан в курорта Златни пясъци вчера по обяд.

В Специализираната полицейска операция участвали Служители на сектор „Издирване“ от Главната дирекция „Национална полиция“, съвместно с колегите си в ОДМВР Варна и ОДМВР Русе.

До момента на задържане, осъденият се е укривал успешно от служителите на реда в продължение на 7 години. Срещу него има наложена (задочно) мярка „Лишаване от свобода“ в размер на седем години, заради извършени от него престъпления по чл. 142, ал.3, т.3 от НК, касаещо отвличане.

Мъжът е предаден в затвора във Варна, в изпълнение на наложеното му наказание, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна