Мобилно меню

Спипаха криминално проявен, задигнал автомобил

Собственикът на колата оставил за малко ключовете без надзор на маса в заведение за хранене
Спипаха криминално проявен, задигнал автомобил

Служители на ОД на МВР - Варна са открили извършителя на кражба на автомобил. Незабавно предприетите полицейски действия след подаване на сигнал за престъплението, установили, че извършителят е 38-годишен криминално проявен и той е задържан.

Сигналът за откраднат автомобил е постъпил в Четвърто РУ в четвъртък по обяд. Според подадената информация, пострадалият оставил за малко ключовете на леката си кола на маса в заведение за хранене, в което се намирал, и се отдалечил от мястото за няколко минути. 

По-късно униформените намерили противозаконно отнетия автомобил и установили самоличността на извършителя, който се оказал известен на МВР, осъждан за взломни грабежи и притежание на наркотици. По случая е образувано досъдебно производство и събраните материали са предадени на прокуратурата, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2023 © Варна е

Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Основната цел на инициативата е да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик на хора и трудова експлоатация
Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Община Варна, съвместно с Националната и Местната комисии за борба с трафика на  хора започва ежегодната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация „За къде пътуваш“. Инициативата ще се проведе в дните 15 април – 31 май 2024 г. Партньори в кампанията са също дирекция „Бюро по труда“ – Варна, Гранична полиция – Летище Варна и 12 варненски училища с разкрити училищни превантивни клубове, които участват със свои доброволци, съобщават от пресцентъра на Община Варна.

Основна цел на кампанията е да постигне широк обществен отзвук и информираност  за  проблемите, свързани с трафика на хора с цел трудова експлоатация. Инициативата „За къде пътуваш“ се стреми да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик и трудова експлоатация. В кампанията се търсят механизми за привличане вниманието на най-уязвимите в това отношение групи и предпазването им от злополучна трудова миграция. 

По време на инициативата доброволци от училищните превантивни клубове ще провеждат информационни сесии сред връстници.

2024 © Варна е