Мобилно меню

Спипаха криминално проявен, задигнал автомобил

Собственикът на колата оставил за малко ключовете без надзор на маса в заведение за хранене
Спипаха криминално проявен, задигнал автомобил

Служители на ОД на МВР - Варна са открили извършителя на кражба на автомобил. Незабавно предприетите полицейски действия след подаване на сигнал за престъплението, установили, че извършителят е 38-годишен криминално проявен и той е задържан.

Сигналът за откраднат автомобил е постъпил в Четвърто РУ в четвъртък по обяд. Според подадената информация, пострадалият оставил за малко ключовете на леката си кола на маса в заведение за хранене, в което се намирал, и се отдалечил от мястото за няколко минути. 

По-късно униформените намерили противозаконно отнетия автомобил и установили самоличността на извършителя, който се оказал известен на МВР, осъждан за взломни грабежи и притежание на наркотици. По случая е образувано досъдебно производство и събраните материали са предадени на прокуратурата, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2023 © Варна е

Ученици ограбиха възрастен човек в Морската градина

При нападението е използвана физическа сила
Ученици ограбиха възрастен човек в Морската градина

Грабеж, извършен чрез използване на физическа сила, са разкрили криминалистите от Второ РУ, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Варна.

Двама ученици са нападнали възрастен човек в Морската градина и чрез издърпване му отнели раница, в която имало мобилен телефон, банкови карти и лични документи.

Само за няколко дни служителите на реда установили и задържали извършителите в ареста, за срок до денонощие. По случая е образувано досъдебно производство и е докладван на прокуратурата.

2024 © Варна е