Мобилно меню

Съдят 35-годишен за убийство във Варна

Обвиняемият удушил жертвата си, престъплението е извършено по обяд на 2 май в квартал Аспарухово
Съдят 35-годишен за убийство във Варна

По искане на Окръжна прокуратура – Варна съдът определи мярка за неотклонение "задържане под стража" за 35-годишен мъж от Варна. Той е привлечен към наказателна отговорност за убийство.

Обвиняемият и жертвата на престъплението се познавали. На 2 май 2023 година, около обяд, двамата вървели по улица във варненския квартал "Аспарухово". Помежду им възникнал конфликт и двамата се сбили. След като успял да събори на земята опонента си, С.Я. го натискал известно време в областта на врата и гърдите. В резултат от това, потърпевшият починал от задушаване.

35-годишният мъж бил задържан и привлечен към наказателна отговорност за извършеното от него тежко престъпление. С постановление на наблюдаващия случая прокурор той останал в ареста за срок до 72 часа, с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. От днес той ще търпи най-тежката такава – "задържане под стража".

Определението на Окръжен съд – Варна подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

2023 © Варна е

Задържаха двама младежи, задигнали куриерска пратка

Нападнали и ударили доставчика който носел пакет със скъп лаптоп
Задържаха двама младежи, задигнали куриерска пратка

Двама 17-годишни младежи са заловени след спешно извършени оперативно-издирвателни дейности на екипи на Трето РУ към ОД на МВР - Варна. Те са задържани във връзка с извършено миналия петък престъпление. Младежите нападнали и ударили служител на куриерска фирма, който носел пакет със скъп лаптоп в момента, в който слязъл от асансьора на етажа в блок във варненския квартал Младост, за да достави пратката. Те взели пакета и избягали. В хода на оперативно-издирвателните дейности откраднатата вещ е намерена и приложена към образуваното досъдебно производство.

Младежите, които са познати на органите на реда с предишни криминални прояви, са задържани за срок до 24 часа, съобщават от пресцентъра на полицията. 

2024 © Варна е / снимката е илюстративна