Мобилно меню

Свада между роднини завърши с убийство и самоубийство

Инцидентът станал в село Великовци, община Антоново, случаят се разследва от Окръжната прокуратура в Търговище
Свада между роднини завърши с убийство и самоубийство

Случай на убийство и последвало самоубийство разследва окръжната прокуратура в Търговище. Фаталният инцидент е станал на 30 януари.

46-годишен мъж се прибрал в дома си в село Великовци, общ. Антоново, след като преди това употребил алкохол. Според събраните до момента доказателства, късно вечерта между него и племенника му – мъж на 33 години, възникнало спречкване. По-възрастният от двамата извадил ловно оръжие, за което има данни, че е притежавал законно, и прострелял смъртоносно своя по-млад роднина. След това се самопрострелял, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

Изясняват се фактите, причините и обстоятелствата по случая, назначени са съдебно-медицински експертизи. Работата по разследването продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище.

2023 © Варна е

Задържаха двама младежи, задигнали куриерска пратка

Нападнали и ударили доставчика който носел пакет със скъп лаптоп
Задържаха двама младежи, задигнали куриерска пратка

Двама 17-годишни младежи са заловени след спешно извършени оперативно-издирвателни дейности на екипи на Трето РУ към ОД на МВР - Варна. Те са задържани във връзка с извършено миналия петък престъпление. Младежите нападнали и ударили служител на куриерска фирма, който носел пакет със скъп лаптоп в момента, в който слязъл от асансьора на етажа в блок във варненския квартал Младост, за да достави пратката. Те взели пакета и избягали. В хода на оперативно-издирвателните дейности откраднатата вещ е намерена и приложена към образуваното досъдебно производство.

Младежите, които са познати на органите на реда с предишни криминални прояви, са задържани за срок до 24 часа, съобщават от пресцентъра на полицията. 

2024 © Варна е / снимката е илюстративна