Мобилно меню

Ученик с наркотици спипаха във Варна

18-годишният младеж е задържан пред входа на гимназията, в която учи
Ученик с наркотици спипаха във Варна
594

Варненски ученик на 18 години е задържан в петък по обед при извършване на проверки за разпространение и употреба на наркотични вещества в районите на варненските училища. Ученикът е спрян пред входа на гимназията, в която учи и при направената му проверка, в джоба му бе намерена кутийка със суха тревиста маса. Служителите на реда са претърсили и чантата с багаж на нарушителя, която е била в класната стая. В нея са намерени още количества суха тревиста маса, кристали и електронна везна.

От варненската полиция припомнят, че на 11 юли 2020г. във Варна, отново бе задържан 18-годишен ученик – разпространявал наркотици и три месеца по-късно получи осъдителна присъда от Окръжен съд.

Засиленото полицейско присъствие в районите на училищата на територията на ОДМВР Варна продължава.

2024 © Варна е / снимка: Пресцентър ОД на МВР - Варна

Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Основната цел на инициативата е да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик на хора и трудова експлоатация
Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Община Варна, съвместно с Националната и Местната комисии за борба с трафика на  хора започва ежегодната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация „За къде пътуваш“. Инициативата ще се проведе в дните 15 април – 31 май 2024 г. Партньори в кампанията са също дирекция „Бюро по труда“ – Варна, Гранична полиция – Летище Варна и 12 варненски училища с разкрити училищни превантивни клубове, които участват със свои доброволци, съобщават от пресцентъра на Община Варна.

Основна цел на кампанията е да постигне широк обществен отзвук и информираност  за  проблемите, свързани с трафика на хора с цел трудова експлоатация. Инициативата „За къде пътуваш“ се стреми да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик и трудова експлоатация. В кампанията се търсят механизми за привличане вниманието на най-уязвимите в това отношение групи и предпазването им от злополучна трудова миграция. 

По време на инициативата доброволци от училищните превантивни клубове ще провеждат информационни сесии сред връстници.

2024 © Варна е